10 Superalimente care transformă afecțiunile de sezon într-o simplă poveste

Navighează prin bunătăți

Cu toții așteptăm cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, joaca în zăpadă și energia pozitivă a iernii. Dar iarna este și sezonul inevitabilelor răceli și gripe. Dacă nu vrei ca simptomele neplăcute să-ți strice atmosfera de sărbători, există o mulțime de superalimente care te pot ajuta să îți întărești imunitatea, să lupți împotriva virușilor, să îți îmbunătățești rezistența la stres, astfel încât să rămâi sănătos și plin de energie!

Fructele de soc – mai ales consumate sub formă de sirop, reduc semnificativ durata bolilor de sezon.
food immunity system flu medical medium pura fons 1
Bucură-te de o imunitate puternică prin introducerea alimentelor bogate în vitamine la fiecare masă - salate, deserturi, sucuri, ceaiuri și suplimente

Am aruncat o privire asupra recomandărilor Mediumului Medical și iată ce am ales în top 10:

1. Vitamina C – nu numai că ajută în lupta împotriva răcelii și gripei, dar fortifică sistemul imunitar în ansamblu, în special celulele ucigașe care vânează viruși, bacterii și ciuperci nedorite, care afectează imunitatea nu numai în sezonul rece, ci pe tot parcursul anului. De asemenea, conferă energia necesară pentru planificarea celor mai uimitoare petreceri de sărbătorile de iarnă! Vitamina C este disponibilă într-o mulțime de fructe, legume și verdețuri, așa că nu sări peste porțiile zilnice de citrice, roșii, ardei roșu, broccoli și pătrunjel.

Când e frig afară e așa de plăcut să te faci confortabil cu o ceașcă de ceai de măceșe. Pe lângă aroma delicioasă, vitamina C biodisponibilă care se găsește în măceșe ajută organismul să se ferească de germeni și viruși. Dacă este nevoie să suplimentezi aportul de vitamina C, încearcă versiunea îmbunătățită Micro-C de la Vimergy

Atunci când nivelul de energie este scăzut și simți primele simptome ale răcelii, încearcă Terapia de Șoc cu Vitamina C de la Medium Medical

Ingrediente:

∙ 2 capsule de 500 mg Micro-C

∙ 1 cană de apă, de preferință caldă

∙ 2 lingurițe de miere crudă sau sirop de arțar 100% pur

∙ Sucul de la 1 portocală sau 1 lămâie, proaspăt stors

▻ Adaugă pulberea Micro-C în apa caldă. Amestecă până se dizolvă. Adăugă mierea crudă și sucul de portocale și amestecă bine. Bea la fiecare două ore.

Poți crește doza de Micro-C dacă organismul tău poate suporta mai mult, dar asigură-te că stabilești acest lucru împreună cu medicul tău.

2. Zincul – nu este util doar pentru combaterea răcelii și a gripei, ci este benefic și pentru bolile cronice, menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Zincul ajută sistemul imunitar al ficatului să respingă toate microorganismele dăunătoare, cum ar fi virusurile răcelii și gripei, care pătrund în ficat. Sursele vegetariene de zinc includ semințele de dovleac, migdalele, ovăzul, nucile și cerealele integrale. Administrarea de sulfat de zinc lichid ca supliment este recomandată mai ales dacă ești vegetarian.

De îndată ce simți primele semne de răceală sau gripă, inclusiv usturime sau durere în gât, oboseală, febră sau dureri, ar trebui să te consulți cu medicul și să încerci Terapia de Șoc cu Zinc de la Medium Medical:

▻ Ține două picături de sulfat de zinc lichid în gât timp de un minut, apoi înghite-le.

▻ După trei ore, repetă cu încă două picături și înghite-le după un minut.

▻ Procesul trebuie repetat la fiecare trei ore în timpul zilei, timp de două zile.

3. Gheara mâței – această plantă susține sistemului imunitar și combate germenii, virușii și alți microbi dăunători, inclusiv răceala și gripa. Stabilizează și fortifică organismul, dar este și un relaxant muscular natural, ceea ce poate fi un mare sprijin în zilele stresante. Din scoarța zdrobită a acestei superbe liane tropicale se poate face ceai. Totuși, s-ar putea să fie destul de greu să găsești scoarță de gheara mâței, chiar și în magazinele specializate. O opțiune mai convenabilă este extractul lichid natural concentrat de gheara mâței.

4. Lămâița (roinița) – tot ce ai nevoie într-o zi rece de iarnă! Are proprietăți antivirale și antibacteriene remarcabile, are efecte pozitive asupra sistemului nervos și ajută, de asemenea, în caz de greață. Datorită acestei capacități de a calma, vei putea adormi mai repede, deoarece nervii tăi vor fi mai liniștiți. Citește mai multe despre beneficiile sale uimitoare în articolul nostru Lămâița – Un Moment De Relaxare În Zilele Aglomerate

food immunity system flu medical medium pura fons 2
Hrănește-ți mintea, corpul și sufletul În zilele reci, cu un ceai relaxant și hidratant și cu cartea ta preferată

5. Fructele de soc – mai ales consumate sub formă de sirop, reduc semnificativ durata bolilor de sezon. De asemenea, fructele de soc susțin funcția imunitară prin creșterea producției de citokine din organism. În plus, acestea pot ajuta la eliberarea și expectorarea congestiei pulmonare. De asemenea, sunt foarte utile pentru problemele bronșice și respiratorii.

6. Vitamina B12 – esențială în sezonul rece pentru beneficiile sale în formarea celulelor nervoase, ale creierului, asupra nivelului de energie, a stării de spirit și chiar pentru ADN! Vitamina B12 ajută la protecția întregului organism. Ce alimente au un conținut ridicat de B12? Fructele precum bananele, merele, afinele și portocalele, precum și legume ca spanacul, sfecla roșie, dovleacul, ciupercile și cartoful sunt o sursă bună. Dar dacă ești în căutarea unui supliment care să-ți ofere aportul necesar nu doar de una, ci de opt vitamine B, din surse atent selecționate, îți recomandăm Adapto B-Complex.

7. Turmeric – Acest condiment galben aprins este un antioxidant puternic care ajută la creșterea imunității. Turmericul conține curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii provocate de factori nocivi precum virusul gripal sau alți agenți patogeni. În plus, reduce disconfortul și este excelent pentru răceală, gripă, congestie, tuse, dureri de gât și/sau probleme cu sinusurile care sunt atât de frecvente în sezonul rece.

8. Menta – un antispastic blând și calmant, ceaiul de mentă poate calma spasmele intestinale care pot apărea ca urmare a gripei și nu numai. De asemenea, întărește sistemul imunitar și ameliorează congestia și durerile de cap. Poți prepara ceai de mentă fierbinte și aromat cu mentă uscată sau proaspătă.

food immunity system flu medical medium pura fons 3
În țările scandinave, părinții îți lasă copii să doarmă ziua în aer liber - îmbunătățește calitatea somnului și imunitatea

9. Usturoiul – Acest mic bulb este un puternic stimulent imunitar. Conține alicină, un compus care are proprietăți antibiotice și antivirale. De asemenea, ajută la îmbunătățirea circulației și la creșterea producției de celule albe din sânge.

10. Ghimbir – Este un alt stimulent imunitar excelent. Acesta ajută la combaterea infecțiilor prin stimularea producției de anticorpi. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea congestiei.

Vă recomandăm să consultați un medic specialist înainte de a lua orice fel de suplimente. Consumați întotdeauna suplimentele în mod responsabil și respectați instrucțiunile de servire recomandate pentru fiecare supliment.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!