Temperaturi scăzute, vânt puternic și schimbări în alimentație – pielea ta are de trecut prin multe în timpul lunilor reci! Așadar, pentru a-ți păstra pielea sănătoasă în ciuda schimbărilor radicale din sezonul rece, va trebui să-ți adaptezi pașii de îngrijire a pielii.
Dar cum decizi ce produse de îngrijire să folosești?
Pe baza acestor 6 pași îți poți construi o rutină de bază care îți va garanta o piele sănătoasă, care arată și se simte bine!
Pașii de îngrijire a pielii
Dacă ești încă la început în domeniul îngrijirii pielii sau dacă simți că produsele pe care le folosești nu funcționează pentru tine, sfatul nostru este să folosești produse pure, organice, care să te facă să te simți bine și sănătos, fără adaos de parfumuri, substanțe chimice și coloranți.
Pasul 1 – Curățarea
Acest prim pas trebuie să fie delicat dar eficient, și să elimine toate impuritățile. Produsele pe care le alegi nu trebuie să usuce excesiv pielea, așa că nu trebuie să simți că ”te strânge” pielea după utilizare.
Produse naturale pentru curățarea feței: sucurile de castravete, pepene sau rodie sunt produse naturale excelente. Dacă pielea ta are tendințe de îngrășare, poți adăuga suc de lămâie. Laptele de cocos este de asemenea excelent, mai ales pentru pielea uscată!
Pasul 2 – Tonifierea
Chiar dacă nu este o necesitate absolută, tonifierea este un pas care face o diferență uriașă, lăsându-ți pielea să arate sănătoasă, hidratată și luminoasă. Folosește loțiuni tonice simple pentru hidratare, fără adaos de coloranți, parfum sau alcool.
Tonice naturale: Aloe vera, apa de trandafiri și alte ape florale sunt excelente pentru piele datorită proprietăților lor antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante.
Pasul 3 – Tratamentul
În cazul în care pielea ta necesită tratamente specifice – cum ar fi cele pentru acnee sau rozacee – consultă-ți dermatologul în legătură cu ingredientele active pe care le poți combina sau nu. Dacă vrei să fii sigur că ingredientele nu interacționează între ele, poți aplica produsele de tratament separat, într-un alt moment al zilei. Același lucru este valabil și pentru serurile cu vitamine, propolis sau cu acid.
Sfatul nostru: Urmează cu atenție instrucțiunile pentru tratament! Dacă rozaceea îți dă bătăi de cap în timpul iernii, îți recomandăm articolul nostru Super Nutrienți care atenuează erupțiile de rozacee.
Pasul 4 – Crema hidratantă
Cele mai multe creme hidratante de calitate conțin ingrediente sănătoase, cum ar fi vitamina C și acizi grași. Având în vedere că vremea devine mai uscată iarna, la fel se întâmplă și cu pielea ta. Așadar, dacă folosești creme sau loțiuni ușoare în timpul verii, poți trece la creme mai bogate pe măsură ce se răcește afară.
Soluții hidratante naturale: Am găsit pe MindBodyGreen nu mai puțin de 13 creme hidratante naturale pe care probabil le ai la îndemână.
Pasul 5 – Protecția solară
Crema de protecție solară este o necesitate pentru o piele sănătoasă, chiar și în sezonul rece, când soarele nu își face mereu apariția. Din fericire, unele creme hidratante și majoritatea fondurilor de ten (dacă folosești vreunul) au un SPF rezonabil, dar asigură-te că oferă cel puțin 15 SPF. Totuși, dacă consideri necesar, nu ezita să folosești produse de protecție solară separate, cu un SFP mai mare, pe zonele expuse.
Protecție solară naturală: Știai că există o mulțime de uleiuri naturale cu factor de protecție solară? Noi am selectat pentru tine top 5 cele mai eficiente: Protecția solară naturală – 5 uleiuri cu proprietăți surprinzătoare.
Pasul 6 – Exfolierea
Acest ultim pas acționează ca un proces de curățare în profunzime, eliminând toate impuritățile și celulele moarte. Chiar dacă lasă pielea mai suplă și poate ajuta la textura și tonusul pielii, trebuie să ții cont de faptul că poate, de asemenea, să îți usuce pielea, așa că ar trebui să iei în considerare o exfoliere blândă maxim o dată pe săptămână în timpul iernii. În orice caz, exfolierea ar trebui să fie făcută cu blândețe, pentru a evita provocarea de microleziuni.
Produse naturale de exfoliere: zahărul fin măcinat, zațul de cafea și fulgii de ovăz sunt produse perfecte pentru exfolierea feței și a corpului.
1. Protejează-ți pielea de iritațiile cauzate de vânt – produsele cosmetice nu vor fi suficiente pentru a te proteja de vântul rece iarna, așa că îți recomandăm să porți fular sau eșarfă și mănuși din țesături naturale, cum ar fi lâna sau bumbacul.
2. Fața și mâinile sunt cele mai expuse, dar ar fi bine să folosești o loțiune de corp care să îți hidrateze întregul corp.
3. Oricât de mult ți-ai dori un duș lung și fierbinte când ajungi acasă după ce ai mers prin frig, acesta nu este benefic pentru piele. Dușurile trebuie să fie scurte și apa caldă, dar nu fierbinte.
4. Corpul nostru consumă mai mult pentru a se încălzi în timpul iernii, așa că avem tendința de a mânca mai multe grăsimi, carbohidrați și carne, ceea ce ar putea provoca erupții cutanate și iritații. Așadar, este important să îți controlezi poftele și să consumi cât mai multe legume și fructe. Completează-ți toate lipsurile din dietă cu alimente și suplimente pentru o piele frumoasă: Vitamina C, Suc de iarbă de orz, Lămâiță și ciuperca Chaga.
Pielea este o barieră prețioasă care ne protejează de factorii externi periculoși, de aceea este important să o întărim atât din interior, cât și din exterior. O piele sănătoasă arată proaspătă și tânără, dar – mai important decât atât – se simte bine! Consultă un medic specialist sau un dermatolog pentru a stabili de ce ai nevoie pentru a evita erupțiile cutanate, iritațiile și uscăciunea în sezonul rece, precum și în ceea ce privește suplimentele.