fbpx ...
lei
  • lei
  • лв.

Atlasul frumuseții – sărbătoarea femeilor din întreaga lume

Navighează prin bunătăți

Mihaela Noroc a fotografiat mii de femei din aproape 100 de țări. Proiectul ei “Atlasul frumuseții” este o colecție de portrete și povești care redau frumusețea diversității – dovada că frumusețea vine din interior și este prezentă oriunde în lume, dincolo de standardale promovate de media.

Mihaela este o fotografă din România cu o poveste de viață fascinantă. În discursul său TEDx Talk din 2019, vorbește despre viața ei destul de obișnuită și fără realizări deosebite până la vârsta de 27 de ani. Ba mai mult, chiar a abandonat fotografia pentru o perioadă după ce profesorii au descurajat-o să urmeze această carieră. Și totuși, cum a reușit să se transforme cineva cu un stil de viață atât de banal într-un globe-trotter cu viziune?

“În cele din urmă, frumusețea vine din diferențele dintre noi. Este vorba despre a fi tu însuți, naturală și autentică, nu despre tendințe, rasă sau statut social.” – Mihaela Noroc

Ar putea părea predestinat atunci când te gândești la numele ei de familie,”Noroc”. Însă Mihaela a dovedit că norocul ți-l faci cu mâna ta. Cum a reușit? Și-a găsit forța interioară, pe care în prezentarea ei o numește “Puterea X”. O putere pe care o avem cu toții în interior, dar care diferă de la o persoană la alta. Pentru ea, această putere a fost Intuiția. Și-a urmat intuiția atunci când a decis în ce locuri să călătorească, pe ce stradă să meargă, pe cine să abordeze pentru o fotografie. Și nu s-a descurajat atunci când au apărut primele obstacole.

A continuat să facă ceea ce simțea că este bine pentru ea și a descoperit povești emoționante ale unor femei din întreaga lume, care și-au găsit Puterea X: puterea mentală a unei femei care și-a pierdut capacitatea de a merge în urma unui accident și determinarea ei de a-și îndeplini visele, de a oferi sprijin  familiei și de a-i ajuta pe alții care trec prin astfel de situații. Dragostea maternă a unei adolescente din America de Sud și puterea ei de a face orice pentru a-și crește copilul în ciuda condițiilor de viață dificile. Și multe alte exemple care ne fac să vedem că adevărata frumusețe vine din bunătate și umanitate.

diveristy women vimergy romania
Sărbătorește frumusețea diversității
vimergy romania pura fons
Descoperă-ți punctele forte și puterea interioară

Dar ce este atât de greu să ne găsim propria Putere X ? Mihaela vorbește despre mirajul frumuseții și al succesului prezentat în mass-media: un corp și trăsături ideale, care trebuie să se încadreze în tiparul standard, dar și luxul, bogăția și pașii preciși pe care ar trebui să îi urmezi pentru a obține toate acestea. Sunt imagini și concepte cu care suntem copleșiți în viața de zi cu zi și care ne pot face să ne abatem de la drumul nostru către împlinirea personală.

Mihaela încurajează femeile să renunțe la dorința de a se încadra în aceste standarde convenționale. Fiecare își poate alege calea care i se potrivește cel mai bine și care îi oferă o împlinire reală, chiar dacă nu este ceva care să atragă admirația a milioane de urmăritori pe rețelele de socializare.

women diveristy pura fons
Frumusețea adevărată se naște din bunătate și umanitate

”Atlasul frumuseții” este un proiect vast, care își propune să promoveze frumusețea reală printr-o colecție de fotografii și povești ale unor femei din aproape 100 de țări, publicate pe Facebook și într-o carte care a devenit bestseller pe 3 continente.

Proiectul a atras atenția unor nume recunoscute la nivel internațional, și a fost prezentat, printre alții, de Oprah Winfrey, CNN, BBC, Wall Street Journal și Forbes, dar și prin colaborări cu Facebook și Mercedes.

În urmă cu doi ani, Mihaela a devenit mama unei fetițe. Au călătorit împreună în aproape 30 de țări. Pandemia a îngreunat călătoritul și fotografiatul, dar Atlasul Frumuseții continuă să crească și promite să fie un proiect pe viață.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!