fbpx ...
lei
  • lei
  • лв.

Călătoria spre bunăstare – Vindecarea rănilor emoționale

Navighează prin bunătăți

Rănile emoționale apar atunci când ne simțim respinși, abandonați, trădați sau nedreptățiți sau atunci când suferim o pierdere și, la fel ca afecțiunile fizice, trebuie tratate și vindecate. Pentru că nu sunt vizibile, avem tendința de a le ignora și de a spera că, în timp, vor dispărea, dar de cele mai multe ori nu este așa. De aceea, este important să conștientizăm importanța sănătății emoționale și să luăm măsuri pentru o viață sănătoasă și împlinită.

Potrivit unui studiu publicat în Forbes, zicala conform căreia “timpul vindecă totul” nu se aplică mereu, cu atât mai mult atunci când cineva suferă. Oricât de mult am încerca să ne ascundem rănile sub diverse măști, ele revin la suprafață. De aceea, este important să găsim puterea interioară de a înfrunta și de a vindeca suferințele, astfel încât să putem aduce bunăstarea în viața noastră.

medical medium moon meditation pura fons 1
Prioritizează-ți sănătatea mintală şi pe cea emoțională

Scriitoarea canadiană Lise Bourbeau a identificat în cartea sa “Cele 5 răni care ne impiedică să fim noi înșine”  rănile pe care le purtăm adesea în viața noastră și care ne afectează relațiile cu ceilalți și cu noi înșine.

Aceste răni determină în noi nevoia de a ne proteja, ascunzându-ne involuntar în spatele unor “măști” ori de câte ori ne simțim amenințați. În acest fel, punem bariere contraproductive în calea propriei noastre dezvoltări personale.

Pentru fiecare rană emoțională, există o mască corespunzătoare:

Respingerea – poartă masca fugarului, care fuge de ceilalți de teama de a fi respins;

Abandonul– apare sub masca dependentului (de teama de a fi abandonați, devenim dependenți de persoana de lângă noi);

Umilința – se ascunde sub masca masochistului (pentru a nu le da celorlalți posibilitatea de a ne umili, ne prezentăm singuri într-o lumină degradantă);

Trădarea – masca corespunzătoare este cea a dominatorului (pentru a nu fi trădat, el controlează totul prin dominație);

Nedreptatea – poartă masca rigidului (sperând că inflexibilitatea nu va permite nimănui să ne facă vreo nedreptate);

Te identificii cu cel puțin una dintre aceste răni emoționale și cu mecanismul toxic de autoapărare care îi corespunde?

Dacă răspunsul este da, este timpul să dai jos măștile și să faci pași spre autenticitate și bunăstare!

medical medium moon meditation pura fons 2
Confruntă-ți temerile cele mai profunde şi descoperă-ți adevăratul sine
Meditația Lunii pentru vindecarea rănilor emoționale – o meditație pozitivă, vindecătoare și motivațională care te va ajuta să te realiniezi cu sinele tău interior și care te va pune din nou în contact cu esența ta.

Aceasta înseamnă că “fugarul” trebuie să învețe să se confrunte cu situațiile incomode, “dependentul” să devină autonom, “masochistul” să își dezvolte stima de sine,”dominatorul” să învețe să renunțe, iar “rigidul” ar trebui să încerce să fie mai flexibil.

Bineînțeles, acest proces de vindecare nu este ușor și vă recomandăm să apelați la mijloace de susținere, cum ar fi terapia și meditația.

Meditația Lunii

Mediumul medical, Anthony William recomandă Meditația Lunii pentru vindecarea rănilor emoționale – o meditație pozitivă, vindecătoare și motivațională care te va ajuta să te realiniezi cu sinele tău interior și care te va pune din nou în contact cu esența ta, bazându-te pe puterea calmantă pe care o oferă luna.

Pentru că lumea în care trăim poate fi uneori dură cu noi, avem tendința de a căuta sprijin în afara acestei lumi. Atunci când anxietatea și depresia acumulate în ani de zile ne acaparează, luna are puterea magnetică de a scoate durerea veninoasă din interior.

Găsește o poziție confortabilă atunci când luna e pe cer – nu trebuie neapărat să vezi luna în timpul meditației dacă locația nu îți permite – prezența luminii lunii sau vizualizarea lunii este suficientă.

Concentrarea asupra respirației și perceperea conexiunii dintre tine și lună te va ajuta să primești luna cu brațele deschise, ca pe un prieten.

Când devii conștient de puterile vindecătoare ale lunii, aceasta te va ajuta să vindeci rănile emoționale profunde. Începi prin a vizualiza cum energia negativă se transformă în culoarea galbenă și vei simți atracția magnetică a lunii circulând în corpul tău și extrăgând otrava galbenă din sufletul tău.

medical medium moon meditation pura fons 3
Practicarea zilnică a meditației te ajută să găsești pacea interioară
medical medium moon meditation pura fons 4
Bazează-te pe puterile magnetice ale Lunii pentru a-ți ușura durerea emoțională

Ascultă meditația ghidată a Mediumului Medical, eliberează durerea și vindecă-ți rănile emoționale!

Ziua globală a bunăstării

Știai că Ziua globală a bunăstării este sărbătorită în fiecare an în a doua sâmbătă din luna iunie? Organizația non-profit Global Wellness Day ne încurajează să sărbătorim împreună anul acesta pe 11 iunie și să:

recunoaștem valoarea vieții noastre

să facem o pauză și să medităm, chiar și pentru o singură zi din an

să ne eliberăm de stresul vieții de zi cu zi

să ne împăcăm cu noi înșine

Și dacă acest lucru te ajută și îți sporește motivația, te încurajăm să continui călătoria spre o bunăstare fizică, mentală și socială completă.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!