...

Dating-ul conștient: evadarea din planificarea strategică

Navighează prin bunătăți

Ce este Dating-ul conștient?

Peisajul dating-ului s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Numeroase aplicații de dating îți promit că “dragostea este la doar un click distanță”, și e tentant să crezi că e adevărat. Și totuși, 100 de clicuri mai târziu, încă nu ți-ai întâlnit dragostea.

 Înainte ca asta să te frustreze și să renunți la dragoste, ar trebui să îți pui o întrebare:

Ți-ai luat vreodată răgaz să te gândești la modul în care evaluezi lucrurile?

Scena dating-ului din ziua de azi este în rapidă schimbare, accelerată în mod evident de aplicațiile de dating menționate mai sus. Deci este important să încetinești ritmul și să începi să acorzi mai multă atenție activă întâlnirilor.

Fă-ți timp pentru a-ți hrăni dragostea și conștiința de sine, reconectându-te cu tine însuți și definindu-ți corect nevoile, gândurile și modelele de comportament.

Făcând asta vei înțelege mai bine care sunt lucrurile care îți plac cu adevărat și ce anume îți hrănește energia.

Încetinind ritmul, vei avea, de asemenea, timp să descoperi persoana de lângă tine așa cum este ea, în loc să urmezi traseul conceptualizării și cercul vicios al planificării care te aduce mereu la același rezultat.

Dating-ul conștient te ajută să realizezi că nu trebuie să cauți un partener doar ca să nu fii singur; este mai degrabă un proces de care să te bucuri, prin care înveți să te cunoști profund și să te prețuiești pe tine și pe ceilalți.

Când adopți această abordare matură a întâlnirilor, vei învăța să trăiești în prezent și să nu lași experiențele din trecut sau așteptările legate de viitor să te limiteze. În cele din urmă, vei renunța la vechile mentalități.

Păstrând această idee în minte, nu vor mai exista întâlniri nereușite, ci doar noi șanse de a evolua și de a învăța ce este necesar pentru un angajament pe termen lung. Nu sună grozav?

Angela Holton, un coach cunoscut la nivel internațional, explică în interviul său pe tema Dating-ul conștient cu Divine Enthusiast că acest lucru se întâmplă atunci când ieșitul la întâlniri este considerat un proces educațional despre noi înșine și despre ceilalți, la fel ca orice alt tip de relație din viața noastră.

dragostea de sine ziua îndrăgostiților
Reconectează-te cu tine însuți înainte de a încerca să te conectezi cu un partener
cunoaște oameni noi de ziua îndrăgostiților
Întâlnirile pot fi un proces educativ

Exemple de dating conștient VS dating superficial

Dating superficial: Îți pasă de felul în care arăți pe rețelele de socializare. VS Dating conștient: Te preocupă gestionarea emoțiilor puternice împreună.

Dating superficial: Prezență pasivă, ești constant distras de telefon. VS Dating conștient: Asculți activ – ești atent și prezent.

Dating superficial: Te concentrezi pe un viitor angajament cu persoana respectivă. VS Dating conștient: Te concentrezi pe ceea ce simți în prezent în legătură cu tine și cealaltă persoană.

Dating superficial: Cauți pe cineva care să te salveze și să te completeze. VS Dating conștient: Cauți vindecarea reciprocă și să creșteți interior împreună.

dragoste sanatoasa ziua indragostitilor
Bucură-te de proces, în loc să te concentrezi pe așteptări

Cum ajungi acolo?

Înțelegem că, dacă ești obișnuit cu vechile tale tipare, dating-ul conștient ar putea părea dificil de realizat.

Dar EXISTĂ o veste bună!

Dating-ul conștient se învață prin PRACTICĂ.

Nu uita, abordează ieșitul la întâlniri ca pe un proces educațional de care te poți bucura până când îți vei atinge ținta finală, aceea a unei iubiri adevărate și durabile.

Până acolo, poți să lucrezi la unele aspecte legate de propria persoană. Iată câteva sugestii:

Sfatul 1: Rămâi deschis și bucură-te de moment în mod conștient. Încearcă să nu te proiectezi pe tine asupra partenerului tău și să nu-ți alimentezi așteptările după doar câteva întâlniri.

Sfatul 2: E bine să ai încredere în tine, dar rămâi modest. Încearcă să nu despici firul în patru și nici să cauți validare.

Sfatul 3: Prețuiește-te pe tine însuți, momentul prezent și timpul pe care îl petreci cunoscând  o persoană.

Întâlnirile sunt o călătorie, bucură-te de ea!

Dacă îți place, împărtășește cu alții!