Februarie este recunoscută ca fiind luna iubirii, iar Ziua Îndrăgostiților ne face pe toți să ne gândim cum să-i facem fericiți pe cei dragi. Este o ocazie perfectă de a ne exprima afecțiunea și aprecierea față de persoanele speciale din viața noastră. Cu toate acestea, este, de asemenea, un moment bun pentru a ne reaminti nouă înșine și celorlalți importanța sănătății inimii, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.
Îngrijirea inimii este crucială pentru bunăstarea noastră generală și este important să facem alegerile cele mai bune în ceea ce privește stilul de viață care promovează sănătatea cardiovasculară, cum ar fi exercițiile fizice regulate, o dietă echilibrată și gestionarea stresului. Având grijă de inimile noastre, ne putem asigura că suntem capabili să ne bucurăm de dragostea și fericirea care ne înconjoară pentru mulți ani de acum încolo.
Să ai grijă de inima ta implică atât îngrijirea sănătății fizice, cât și a celei emoționale. Efectuarea unor schimbări pozitive în stilul de viață și căutarea sprijinului atunci când ai nevoie te pot ajuta să îți menții o inimă sănătoasă și o stare de bine generală.
Modalități de a avea grijă de inima ta, fizic și emoțional:
Din punct de vedere emoțional:
∙ Gestionează stresul prin activități precum mindfulness, meditație sau exerciții fizice.
∙Cultivă relații pozitive și sprijin social.
∙Practică recunoștința și concentrează-te asupra aspectelor pozitive din viața ta.
∙ Implică-te în activități și hobby-uri care îți aduc bucurie și împlinire.
∙Cere ajutor profesional dacă te confrunți cu depresie sau anxietate.
Din punct de vedere fizic:
∙Consumă o dietă sănătoasă pentru inimă, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe.
∙ Fă sport în mod regulat și menține un stil de viață activ.
∙Menține-ți o greutate sănătoasă.
∙Evită fumatul și limitează consumul de alcool.
∙Controlează-ți nivelul colesterolului și al tensiunii arteriale.
∙Completează deficiențele nutriționale cu suplimentele necesare, cum ar fi magneziu și EPA/DHA vegan.
Ce este EPA/DHA?
EPA/DHA este un acid gras esențial care nu poate fi produs de organism și care se obține doar din alimentație. Este bine cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și a fost asociat cu un risc redus de boli de inimă și accident vascular cerebral. EPA/DHA joacă, de asemenea, un rol în funcționarea creierului și în sănătatea cognitivă și poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea simptomelor depresiei.
Cum să te asiguri că obții suficient EPA/DHA din alimentația ta
Deși unele alimente pe bază de plante, cum ar fi semințele de in și nucile, conțin acizi grași omega-3, aceștia trebuie să fie transformați de organism în EPA și, prin urmare, sunt mai puțin absorbabili.
Principala sursă rămâne peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele și macroul, care, din păcate, sunt, de asemenea, cunoscute ca prezentând risc de contaminare cu substanțe chimice, pesticide și mercur. Așadar, pentru a evita contaminanții care pot fi găsiți în pește, există acum suplimente EPA vegane, fabricate din alge, care oferă o alternativă mai sănătoasă, mai convenabilă și mai etică pentru cei care doresc să includă EPA/DHA în dieta lor.
Puteți lua în considerare administrarea unui supliment EPA/DHA de înaltă calitate și testat de o terță parte, cum ar fi EPA/DHA vegan de la Vimergy.
Suplimente vegane EPA/DHA: O opțiune sănătoasă și convenabilă
Suplimentele vegane EPA sunt fabricate din alge, care sunt de fapt sursa originală de acizi grași omega-3 pentru pește. Aceste suplimente oferă o alternativă convenabilă și etică la suplimentele tradiționale de ulei de pește și sunt potrivite nu numai pentru cei care urmează o dietă vegană sau bazată pe plante, ci și pentru oricine dorește să aleagă o sursă curată de omega-3.
Suplimentele EPA pe bază de alge sunt, de asemenea, mai sustenabile decât suplimentele tradiționale de ulei de pește, deoarece nu necesită pescuitul de pește sălbatic. În plus, suplimentele pe bază de alge sunt lipsite de contaminanți care pot fi găsiți uneori în uleiul de pește, cum ar fi metalele grele și bifenilii policlorurați (PCB).
Importanța produselor vegane
“Vegan” se referă la produsele care nu conțin ingrediente de origine animală. Această denumire oferă o modalitate rapidă și fiabilă de a determina dacă un produs se aliniază cu valorile și restricțiile tale alimentare. Chiar dacă nu urmezi cu strictețe o dietă vegană, opțiunile vegane sunt cele mai bune, deoarece sunt mai curate și mai pure decât produsele obținute din ingrediente de origine animală.
Un certificat vegan indică faptul că un produs a fost certificat de o organizație relevantă și că a respectat anumite standarde etice și de mediu, iar acest lucru se aplică și în cazul suplimentelor.
Nu uita că este important să discuți cu medicul tău despre măsurile pe care le poți lua pentru a-ți menține inima sănătoasă și pentru a reduce riscul de boli de inimă, precum și pentru a te asigura că este sigur și adecvat pentru tine să iei suplimente.