...

Idei de cadouri de Crăciun unice și creative

Navighează prin bunătăți

Anul acesta, renunță la cadourile comerciale și optează pentru ceva realizat în casă! Este mai personal, mai memorabil și poți fi sigur că nimeni altcineva nu va mai avea ceva asemănător. Iată câteva idei de cadouri pe care le poți oferi ca atare sau le poți combina într-un cadou mai mare:

handmade christmas gift romania bulgaria pura fons 2
Optează pentru cele mai sănătoase ingrediente și oferă-le celor dragi bunătăți delicioase cu beneficii pentru sănătate

Dulciuri și bunătăți făcute în casă:

Pentru o impresie cât mai bună, folosește borcane de înaltă calitate, reutilizabile dar și estetice, cum ar fi binecunoscutele borcane Weck. Decorează-le festiv cu etichete drăguțe, detașabile fără urme – în acest fel pot fi refolosite pentru o multitudine de scopuri, de la expunere la gătit, conservare și depozitare.

Umpleți borcanele fanteziste cu mirodenii, amestecuri pentru prăjituri sau fursecuri făcute de tine. Folosește în rețetele tale doar cele mai sănătoase ingrediente. Dacă nu știi sigur ce să pregătești, iată câteva rețete care îți vor încălzi inima, recomandate direct de Mediumul Medical:

Fursecuri Chai – cardamom, ghimbir, scorțișoară, cuișoare – toate condimentele care fac aceste fursecuri perfecte pentru a fi servite cu ceaiul tău preferat de plante, pentru un răsfăț plăcut și reconfortant.

Fursecuri de turtă dulce – sunt deliciul perfect pentru perioada sărbătorilor!

Biscuiți Pfeffernüsse – efectul ușor picant al piperului negru va încălzi pe oricine chiar și în cele mai reci zile.

Macarons cu lămâie și nucă de cocos – vibrante, exotice și surprinzătoare.

Biscuiți cu unt de nuci – bogați și sățioși, oferă impulsul energetic de căre aveai nevoie

Pentru lista completă de ingrediente și instrucțiuni, consultă Rețetele Mediumului Medical

Sfatul 1: Adaugă în punga de cadou role de etichete suplimentare pentru borcane, astfel încât prietenii tăi să poată eticheta conținutul borcanului de mai multe ori.

Sfatul 2: Coace fursecurile în forme de Crăciun, cum ar fi stele, pom de Crăciun, om de zăpadă etc.

Sfatul 3: Încearcă diferite rețete și fă un mix de prăjituri.

Sfatul 4: Condimentele, ceaiurile sau chiar un terariu de verdețuri sau ierburi sunt alte cadouri DIY pe care le poți oferi într-un borcan special.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by weckjars (@weckjars)

Cadouri artizanale

Dacă ești o fire ambițioasă, ai putea încerca să le faci celor dragi o eșarfă sau o căciulă tricotată. Dacă tricotatul nu este genul tău, ai putea încerca, de asemenea, să coși o pernă sau să pictezi o ramă foto.

Dacă totuși crezi că abilitățile tale mai trebuie rafinate pentru a le putea face celor dragi un produs finisat și de calitate, îți recomandăm să optezi pentru piese unice, realizate manual de artiști locali. În acest fel, pe lângă faptul că le oferi un cadou unic celor dragi, susții comunitățile locale și cumpărăturile eco-friendly.

handmade christmas gift romania bulgaria pura fons 3
Dacă ești în căutarea unei activități relaxante pentru tine sau pentru altcineva, pictura pe numere este distractivă și perfectă pentru începători!

BARDOBAG

Iubim BARDOBAG-urile pentru că sunt confecționate manual din materiale sustenabile și pictate cu modele unice create de artistă, combinând atât tehnologiile tradiționale, cât și cele contemporane.

handmade christmas gift romania bulgaria pura fons 4
Julia Tomova aplică desenele realizate de ea pe genți, aducând arta mai aproape de oamenii în viața de zi cu zi

Conceptul din spatele BARDOBAG este de a aduce arta mai aproape de noi în viața de zi cu zi. Gențile unice create de Julia Tomova au modele abstracte, florale și colorate și poți alege din diferite modele cadourile perfecte pentru prietenii și familia ta:

Bardo Rucsac – geantă este perfect pentru femeile cu un stil de viață ocupat, deoarece este adaptabil, confortabil, dar în același timp elegant. Îți permite să ai ambele mâini libere, de exemplu atunci când mergi pe bicicletă, cari cumpărăturile, ții copiii în brațe etc., dar se transformă și în geantă de poștaș, pentru atunci care vrei să ajungi rapid la el.

Bardo box bag este o geantă mică și finuță – este un accesoriu excelent pentru atunci când ieșiți cu prietenele în oraș, la dans sau la restaurant. În același timp, poate fi un accesoriu pentru o geanta mai mare, păstrând obiectele de valoare la un loc și la îndemână.

Rucsacul Bardo roll este perfect pentru tipul activ și sportiv. Este perfect pentru când mergi pe bicicletă, în plimbări și drumeții, iar partea cea mai interesantă este că dimensiunea sa este reglabilă. De exemplu, dacă trebuie să transporți un conținut mai mare (până la 3 kg), poți strânge rucsacul după ce ai golit conținutul, astfel încât să devină mai mic. Rucsacurile sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind mai puțin obositoare pentru spate și postură atunci când transporți greutăți rezonabile, deoarece greutatea se difuzează uniform pe spate, în loc să atârne pe o singură parte.

handmade christmas gift romania bulgaria pura fons 5
Modele delicate și practicitate - rucsacul cu role Bardo poate fi adaptat ca mărime pentru a încăpea în el tot ce ai nevoie

Suport de lumânare din lemn

Dacă ești în căutarea unui cadou original, îți recomandăm suporturi de lumânări creative, unice și sigure, care sunt în același timp și  fabricate din materiale ecologice. Aprinzând lumânări în cameră, creezi o atmosferă relaxantă. Se știe deja că lumânările au proprietăți calmante în combaterea stresului și a anxietății în două moduri: în primul rând, flacăra pâlpâitoare creează o atmosferă mai liniștită, iar în al doilea rând, parfumul lor ameliorează stresul. Pe lângă aceasta, designul special al suportului de lumânări creează forme și umbre interesante care te duc într-o lume a fanteziilor de vis.

Puzzle-uri din lemn cu animale

Dacă ești în căutarea unei activități stimulative și antrenante, puzzle-urile sunt o opțiune distractivă. Și pentru că îți dorești ca darurile tale să fie speciale, ecologice și durabile, de ce să nu optezi pentru puzzle-uri din lemn? De asemenea, suprafața lor permite să fie pictate în diferite culori la alegere, stimulând creativitatea. Le poți rezolva împreună la serilor de joc cu prietenii și familia sau le puteți oferi ca și cadouri de Crăciun.

Sperăm că selecția noastră îți va aduce bucurie ție și celor dragi. Cadourile manufacturate sunt unice și denotă atenție și dedicare – exact ca și Crăciunul!

Dacă îți place, împărtășește cu alții!