fbpx ...

Lemnul dulce – O călătorie delicioasă către bunăstare

Navighează prin bunătăți

Lemn dulce are de oferit mai mult decât doar gustul său distinctiv, plăcut, întâlnit în atât de multe dulciuri populare. Pe lângă aroma delicioasă, acesta are și un impact pozitiv asupra sănătății tale!

Planta a fost cultivată și folosită inițial în Asia, Africa de Nord și Europa de Sud, dar astăzi este populară în întreaga lume. Partea plantei de lemn dulce pe care o folosim este rădăcina, care, mestecată proaspătă, are un gust dulce și ușor sărat. Gustul său este asemănător cu cel al anasonului, deși cele două plante nu sunt înrudite. Lemnul dulce se mai numește „dulce” dintr-un motiv întemeiat: dulceața sa este de până la 50 de ori mai intensă decât cea a zahărului! Cu toate acestea, nu o simțim imediat, ca pe cea a zahărului, și este mai acrișoară și durează mai mult.

Lemnul dulce este folosit pentru a aroma diverse alimente: bomboane, în diverse combinații cu ciocolată și – poate puțin surprinzător – chiar și cu sare!

Dar ceea ce este și mai impresionant decât gustul său plăcut este că rădăcina de lemn dulce a fost folosită ca remediu natural de secole.

benefits licorice vimergy pura fons 1
Denumirea de "lemn dulce" provine din limba greacă, însemnând mai exact "rădăcină dulce"

Am aflat de la Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă că rădăcina de lemn dulce poate ajuta la afecțiuni precum probleme digestive, simptome de menopauză, tuse, infecții bacteriene și virale, precum și dureri în gât. Lemnul dulce este, de asemenea, folosit ca ingredient în unele produse care ajută pielea iritată, inflamată și mâncărime.

arma supremă împotriva exploziei virale” în cartea sa. — Medium Medical, Anthony Willam

”Rădăcina de lemn dulce este, de asemenea, incredibilă pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută și ajută la calmarea ficatului prin scăderea temperaturii hepatice. Ca să nu mai vorbim de faptul că lemnul dulce este cel mai important reparator suprarenal pe care îl avem astăzi.” – Medium medical

benefits licorice vimergy pura fons 2
Introdu lemnul dulce în dieta ta sub formă de pulbere, extract sau chiar rădăcină naturală
benefits licorice vimergy pura fons 3
În afară de bomboane, lemnul dulce este folosit pentru a aromatiza medicamente, tutun, băuturi răcoritoare și ceaiuri delicioase

Vrei să afli cum ai putea să-l folosești? Urmează sfaturile Mediumului Medical:

・Dacă încerci să renunți la cofeină, poți încerca să înlocuiești cafeaua cu ceai de lemn dulce.     

    Poate fi un energizant incredibil de dimineața!

・Când ai probleme de digestie sau după o masă care nu ți-a picat bine la restaurant, bea ceai de lemn dulce pentru a ajuta procesul de digestie.

・Folosește lemnul dulce sub formă de ceai de plante sau sub formă de tinctură fără alcool.

Ceaiul aromat de lemn dulce de la Mediumul Medical:

・2 linguri de rădăcină de lemn dulce uscată

・1 linguriță de coajă de portocală netratată

・1 linguriță de scortișoară macinată

・1⁄2 linguriță cuișoare întregi

Amestecă toate ingredientele într-un castron mic. Pune 4 căni de apă la fiert.

Pentru fiecare porție de ceai, adaugă 1 linguriță de amestec într-o cană de apă fierbinte.* Lasă la infuzat timp de cel puțin 5 minute.

*Dacă dorești să obții un ceai mai puternic, cu efect mai intens, pune 2 lingurițe sau chiar 1 lingură de amestec de ceai la o porție.

”Aroma bogată a acestui ceai parfumat îți va evoca sigur sentimente calde. Pe măsură ce bei fiecare înghițitură, imaginează-ți că ești din nou copil, mâncând bomboane cu lemn dulce și lasă amintirea să-ți lumineze inima și să-ți aducă bucurie.” – Medium Medical.

Ca să îți fie mai ușor să folosești această plantă, poți înlocui rădăcinile uscate cu un extract puternic. Îți recomandăm extractul de lemn dulce 10:1 fără alcool de la Vimergy!

Înainte de a lua suplimente alimentare, te sfătuim să te consulți cu medicul tău. Dacă ești însărcinată sau alăptezi, este cu atât mai important să utilizezi aceste produse numai cu sfatul medicului.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!