...

Rețete savuroase și surprinzătoare cu Reishi

Navighează prin bunătăți

Cauți o modalitate nouă și interesantă de a adăuga un plus de savoare la mesele tale? Îți dorești în același timp să îți întărești sistemul imunitar? Dacă da, atunci poți să iei în considerare pulberea de reishi. Ciupercile Reishi sunt un tip de ciuperci utilizat în mod obișnuit în medicina chineză, care aduce o mare varietate de beneficii. Nu numai că este bună pentru sănătate, dar poate adăuga și o aromă unică și delicioasă mâncării tale.

 

Există multe moduri diferite în care puteți folosi pulberea de reishi în prepararea mâncărurilor. Dacă pur și simplu nu îți poți începe ziua fără cafea, consultă articolul nostru despre înlocuirea cafelei cu o opțiune mult mai sănătoasă și încearcă uimitorul “cappuccino” de reishi. 

Ciuperca nu este adăugată doar în băuturi, ci și în supe, sosuri, stir-fry sau pur și simplu presărată peste mâncare înainte de servire.
reishi benefits vimergy pura fons 5
În loc de cafea și lapte, folosește reishi și lapte de nucă de cocos pentru a prepara băuturile calde preferate - "cappuccino", "latte" din reishi sau un simplu ceai va aduce beneficii suplimentare pentru sistemul imunitar

Ciuperca nu este adăugată doar în băuturi, ci și în supe, sosuri, stir-fry sau pur și simplu presărată peste mâncare înainte de servire. Depinde de tine cum vrei să o folosești, posibilitățile sunt nenumărate. Iar partea cea mai bună este că toate aceste rețete sunt sănătoase și bune pentru tine!

Deci, dacă ești în căutarea a ceva nou și interesant în bucătărie, de ce să nu încerci pulberea de reishi? S-ar putea să fii surprins de cât de mult vă place gustul și cât de bun este pentru tine!

Supele calde sunt atât de reconfortante în sezonul rece. Am găsit o supă vegetală delicioasă pe CBC și am adaptat-o pentru tine pentru cele mai bune rezultate, cu ingrediente aprobate de Medium Medical:

 

Supă vegetariană de ciuperci Reishi ✤ 

Ingrediente pentru 6 porții

∙ 1 lingură de ulei de măsline

∙ 1 ceapă galbenă medie, tăiată în cubulețe

∙ 4 căței de usturoi, tocați mărunt

∙ 2 lingurițe de ghimbir proaspăt, curățat și dat pe răzătoare

∙ 2 morcovi, tăiați în felii de 1 cm grosime

∙ 1 bulb de fenicul, tăiat în cubulețe (păstrați frunzele pentru mai târziu)

∙ 2 căni de ciuperci cremini, tăiate felii

∙ 2 căni de ciuperci shiitake, feliate (sau ½ cană de ciuperci uscate)

∙ 6 căni de apă

∙ ¼ cană de pulbere de reishi (1 linguriță pentru fiecare porție)

∙ 1 lingură de ienibahar

∙ 1 lingură de cimbru

∙ 3 căni de varză kale, tocată

∙ Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat după gust

∙ Frunze de fenicul, tocate mărunt

reishi recipe medical medium pura fons 3
Supele sunt pline de nutrienți, sunt excelente în sezonul rece și te mențin hidratat, sătul și sănătos!

Cum se prepară?

▻ Încălzește uleiul de măsline într-o oală mare de supă, la foc mediu. Adaugă ceapa și soteaz-o 2 minute. Adaugă usturoiul și sotează-l 1 minut. Adaugă ghimbirul și restul legumelor (cu excepția pudrei de reishi) și mai sotează-le încă 5 minute sau până când devin aurii.

▻ Adaugă apa, pulberea de reishi și condimentele uscate.

▻ Adu supa la punctul de fierbere și apoi redu focul și lasă la gătit timp de 1 oră. Toacă varza și adaug-o în supa fierbinte, amestecând.

▻ Adaugă sare și piper după gust. Decorează cu frunzele proaspete de fenicul și savurează!

Pastele tartinabile sunt excelente pentru o gustare rapidă în orice moment al zilei. Ele constituie un mic dejun grozav sau o cină târzie de sine stătătoare, dar sunt perfecte și ca garnituri la mese mai consistente.

Pulberea de reishi poate fi încorporată cu ușurință în orice amestec și este chiar un potențiator natural de aromă. Chiar dacă de una singură are un gust amar, pământiu, se potrivește foarte bine cu alte ingrediente, creând combinații surprinzătoare. Deoarece dipurile au o textură omogenă, poți adăuga cu ușurință în ele porția zilnică de pulbere de reishi.

 

Acest dip  pe care l-am găsit pe Simple Mills este excelent cu felii de castraveți, ardei sau roșii, biscuiți sănătoși sau pâine prăjită crocantă:

 

✤ Pastă tartinabilă de ciuperci reishi și măsline verzi ✤

Ingrediente:

∙ 1 cutie de 15 oz. de măsline verzi fără sâmburi, conservate în mod natural, scurse de lichid

∙ 1/3 cană de migdale, nuci, nuci pecan sau nuci braziliene

∙ 1 cățel de usturoi proaspăt, tocat mărunt

∙ 1 lingură de ulei de măsline

∙ 1 linguriță de pulbere de ciuperci reishi

∙ 2 linguri de suc de lămâie

∙ 1/2 linguriță de ierburi de Provence

∙ 1/8 linguriță de piper alb

∙ Pătrunjel pentru garnitură

reishi recipe medical medium pura fons 4
Pastele tartinabile și sosurile pesto au o textură cremoasă minunată și sunt foarte versatile - folosește ingredientele preferate, improvizează și adaugă suplimentele în alimentația ta

Cum se prepară?

▻ Amestecă toate ingredientele într-un robot de bucătărie până când sunt tocate grosier iar amestecul devine omogen. Preparatul poate fi păstrat în frigider timp de câteva zile.

 

Dacă ești și tu – la fel ca noi – un fan al pastelor tartinabile, îți recomandăm și Pasta tartinabilă  de sparanghel și spanac de la Medium Medical. Este o bază perfectă la care poți adăuga pulberea de reishi, sporindu-i aroma și proprietățile vindecătoare. Și pentru că Crăciunul și Revelionul sunt atât de aproape, îți va plăcea contrastul dintre verdele proaspăt al dip-ului servit cu fâșii roșii sau galbene de ardei!

 

✤ Dip de sparanghel și spanac ✤

reishi recipe medical medium pura fons 2
Sparanghelul și spanacul sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre și vitamine - combină-le adăugând condimentele potrivite și intensifică-le aromele cu o linguriță de reishi

Ingrediente:

∙ 1 ½ cană de sparanghel crud tăiat și mărunțit grosier

∙ 5 căni de spanac bine presat

∙ ½ cană de roșii cherry

∙ 1 cățel de usturoi, tocat grosier 

∙ 2 ½ lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors

∙ ¼ cană de frunze de coriandru proaspăt

∙ ¼ cană de frunze de busuioc proaspăt

∙ 1 lingură de miere crudă sau 2 curmale Medjool fără sâmburi

∙ ¼ până la ½ linguriță de boia sau fulgi de ardei roșu

∙ 1 linguriță de pulbere de reishi

Cum se prepară?

▻Într-un robot de bucătărie, amestecă sparanghelul, spanacul, roșiile, usturoiul, sucul de lămâie, coriandrul, busuiocul, mierea crudă sau curmalele și fulgii de ardei roșu sau cayenne. Poți folosi și un blender, dacă nu ai un robot de bucătărie. Va exista o diferență de consistență, dar ambele variante sunt delicioase.

▻Utilizând o spatulă, răzuiește amestecul de pe margini, după cum este necesar. Procesează amestecul până când devine omogen și cremos, dar păstrând textura ingredientelor, timp de 2 până la 3 minute.

▻Servește imediat cu legume crude, cum ar fi felii de ardei gras (roșu, galben sau portocaliu), felii de castravete, bastonașe de morcov, bastonașe de țelină sau frunze de salată.

Alternativ, poți servi sosul ca supă sau îl poți folosi ca umplutură pentru jumătăți de roșii sau ca sos pentru cartofi fierți. Poftă bună!

Care este sosul tău preferat? Indiferent de rețeta pe care o alegi, aceasta poate fi o bază excelentă pentru a adăuga suplimentele tale sub formă de pulbere, cum ar fi reishi.

Alege întotdeauna produse naturale și de înaltă calitate și consultă-te cu medicul înainte de a lua un supliment.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!