fbpx ...

Staycation – 5 sfaturi pentru a planifica o vacanță minunată aproape de casă

Navighează prin bunătăți

Care sunt planurile tale pentru vacanța de vară? Felul în care răspundem la această întrebare s-a schimbat dramatic în ultimii doi ani, din cauza pandemiei. Pe de o parte, planurile pentru vacanțele în străinătate sunt pline de incertitudine și imprevizibilitate, dar, pe de altă parte, acest lucru ne oferă o perspectivă cu totul nouă asupra tuturor posibilităților pe care încă nu le-am explorat aproape de casă.

Chiar dacă cei mai aventuroși călători abia așteaptă să viziteze alte țări, călătoriile în străinătate  încă implică o mulțime de restricții, riscuri și condiții. Tot acest efort suplimentar face ca avantajele vacanțelor acasă să merite luate în considerare.

staycation benefits wellbeing pura fons 1
"Adevărata călătorie de descoperire nu constă în a căuta noi peisaje, ci în a avea ochi noi" - Marcel Proust

Iată sugestiile noastre despre cum să vă faceți sejurul memorabil:

1. Sunt multe de făcut acasă!

Petrece timp făcând hobby-urile tale preferate, sau chiar apucă-te să învățați ceva nou.

Îngrijește-ți plantele de interior și de exterior. Te-ai gândit vreodată să îți plantezi propriile plante aromatice, germeni și microplante? Acestea sunt gustoase, sănătoase și fac ca orice masă să arate chic, așa că te vei bucura de ele cu siguranță mult timp după ce vacanța s-a terminat.

Citește cărți pozitive de vacanță.

Încearcă rețetele de mâncăruri pentru care nu ai avut timpul necesar până acum.

Invită-ți prietenii la tine și organizează petreceri cu jocuri de societate și seri de film.

2.Planificare ușoară

Vacanțele acasă nu necesită prea multă planificare, așa că poți fi spontan. De ce să nu rezervi câteva nopți pentru a te răsfăța în acel resort tematic all-inclusiv sau la un centru spa care se află la doar câteva ore de mers cu mașina de acasă? Odihnește-te bine și petrece mai mult timp de calitate, fără stres, programe pline sau întârzieri la zbor.

3. Buget redus

Ești deja familiarizat cu prețurile și costurile de transport, servicii, mâncare, divertisment și poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. În plus, poți folosi bicicleta proprie, mașina sau transportul public. De la hoteluri și restaurante până la cumpărături de suveniruri, probabil că știi deja pe ce merită și pe ce nu merită să dai banii și sunt mult mai puține șanse să cazi într-o capcană pentru turiști.

staycation benefits wellbeing pura fons 2
Vacanțele acasă, sau ”Staycations” nu îți afectează atât de mult bugetul
staycation benefits wellbeing pura fons 3
(Re)descoperă comorile propriului oraș

4. Turist în orașul tău

Oamenii au tendința de a amâna vizitarea atracțiilor turistice importante din orașele lor, dintr-un motiv simplu: acestea sunt mereu acolo. Acum este un moment bun pentru a vizita muzeele sau atracțiile turistice din orașul tău, dacă a trecut mult timp de când nu le-ai mai vizitat și mai ales dacă nu ai fost acolo niciodată. De asemenea, în timpul verii se organizează adesea expoziții și evenimente temporare.

Caută informații despre festivalurile, concertele și spectacolele care vor avea loc în orașul tău pe Facebook și în presa locală.

5. Excursii scurte

Iată câteva idei de escapade scurte  pe care le poți organiza singur sau cu prietenii:

Echipează-te adecvat și mergi în drumeție la munte

Fă-ți un plan de călătorie cu mașina și vizitează atracțiile naturale din zona ta sau din țară

Încarcă-te cu energie petrecând timp lângă râuri, lacuri și cascade

Apropie-te mai mult de natură și mergi cu cortul la munte sau la malul mării.

City breaks: explorează orașe și localități din țară pe care nu le-ai mai vizitat până acum

Mergi la picnic! Invită-ți prietenii și rudele și bucurați-vă de timpul petrecut împreună. Pregătește gustări ușoare, delicioase și ușor de transportat și consumat. Îți sugerăm această rețetă delicioasă și ușoară quiche fără ou.

staycation benefits wellbeing pura fons 4
Prețuiește fiecare moment și ai grijă de tine oriunde te-ai afla

Și nu în ultimul rând, lasă sănătatea interioară, armonia și echilibrul în viața ta și fă ca fiecare zi din viața ta să fie ca o vacanță, indiferent unde te-ai afla.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!