Ți se înroșește fața când te simți jenat sau când faci sport?
Înțelegem că acest lucru nu este chiar atractiv și te poate face să te simți incomod în situații sociale.
Dacă roșeața de pe nas, obraji, frunte și bărbie apare și dispare– sau dacă atunci când te stropești cu apă pe față sau folosești produse de îngrijire a pielii, apare o senzație de arsură sau de usturime – este posibil să fie un simptom incipient al rozaceei.
Rozaceea reprezintă o înroșire involuntară a feței, cauzată de anxietate sau stres dar poate fi, de asemenea, declanșată sau agravată de alcool, cofeină, alimente picante și exerciții fizice. După cum se observă deja, rozaceea este o afecțiune a pielii care apare îndeosebi pe față.
Am căutat mai multe informații, și conform Clinicii Mayo – un centru medical academic american axat pe asistență medicală integrată, educație și cercetare – rozaceea este, din păcate, o afecțiune pe termen lung. Dacă nu este tratată la timp, aceasta duce la înroșirea permanentă a obrajilor, a nasului, a pielii feței și frunții și apariția pe piele a unor mici vase de sânge sparte care nu mai dispar. Pot exista, de asemenea, mici umflături roz sau roșii, care uneori sunt umplute cu un lichid gălbui.
Alte simptome pot include: piele uscată, umflături (în special în jurul ochilor) sau pete galben-portocalii pe piele. Dacă este lăsată netratată mai mulți ani, rozaceea poate duce la îngroșarea pielii, mai ales pe nas.
Dar ce este mai exact rozaceea și care sunt cauzele ei?
Rozaceea este un tip de eczemă. Atunci când un virus – cel mai frecvent virusul Epstein-Barr – se hrănește cu mercurul prezent în ficat și în intestinul subțire, acesta produce o varietate specifică de dermatoxine care se manifestă prin rozacee.
Cunoști pe cineva care se confruntă cu rozaceea și vrei să ajuți? Sau suferi chiar tu de această afecțiune? Am consultat cartea ”Alimente care îți pot schimba viața în bine”( „Life Changing Foods”) de la Mediumul Medical Anthony William, iar recomandarea lui pentru a reduce înroșirea feței sunt suplimentele cu extract balsamic de lămâie sau ciuperci Chaga:
Extractul balsamic de lămâie este un remediu universal, ce aduce beneficii considerabile aproape pentru fiecare parte a corpului. Este extrem de bogat în oligoelemente, precum borul, manganul, cuprul, cromul, molibdenul, seleniul și fierul și conține, de asemenea, cantități mari de siliciu macro mineral. În plus, este antiparazitar, antiviral și antibacterian pentru tot organismul și ajută în lupta împotriva virusului Epstein-Barr.
Cum se administrează? Simplu! Include în alimentația ta 2 pipete pline* de două ori pe zi.
*Pipetă: tot lichidul care umple picuratorul flaconului atunci când strângi cauciucul de pe capac. Se consideră ca fiind o ”pipetă plină” chiar dacă se umple doar până la jumătate.
Ciuperca Chaga este una dintre substanțele cele mai tămăduitoare și tonice ale secolului. Cea mai bună formă pentru absorbția nutrienților este sub formă de pulbere, care se poate folosi în smoothie-uri sau în ceai. Pentru a face ceai de ciuperci chaga, amestecați pulberea în apă fierbinte până când se dizolvă. Pentru cele mai bune rezultate, adăugați miere crudă.
Cum se administrează? E simplu! Începi cu 1 linguriță de pudră de ciuperci Chaga sau 3 capsule pe zi.
Hrănește-ți corpul în mod corect, cu suplimente și alimente naturale, și vei începe să observi cum starea ta se îmbunătățește.