...

Vitamina D: Îmbunătățește-ți Starea de Spirit cu Această Incredibilă Vitamină ”Solară” 

Navighează prin bunătăți

Te-ai întrebat cum să îți îmbunătățești starea de spirit și să dormi din nou ca un copil? Expunerea la lumina soarelui în măsura potrivită poate avea o mulțime de beneficii care ridică starea de spirit. Am vrut să știm de ce și am aflat că acest lucru se datorează faptului că hormonii din creierul nostru sunt declanșați de expunerea la lumina soarelui.

Lumina soarelui este importantă pentru sănătatea fizică și psihică.

Atunci când suntem expuși la lumina soarelui, creierul nostru eliberează un hormon numit serotonină, care este asociat cu creșterea stării de spirit și ne ajută să ne simțim calmi și concentrați. Nivelul nostru de serotonină poate scădea dacă nu ne expunem suficient la soare. Nivelurile scăzute de serotonină sunt direct legate de depresie, inclusiv de cea declanșată de schimbările sezoniere, cunoscută sub numele de tulburare afectivă sezonieră.

Dacă am avut parte de suficientă lumină solară pe timpul zilei, vom beneficia și de o calitate mai bună a somnului pe timp de noapte, deoarece soarele ajută organismul nostru să producă melatonină, substanța chimică din creierul nostru care ne face să adormim.

sunshine pura fons
Îmbrățișează lumina soarelui
vitamin D benefits vimergy
Nu uita de protecția solară

Pe lângă faptul că ne stimulează starea de spirit, am descoperit că soarele este, de asemenea, cea mai bună sursă naturală de vitamina D, care este legată de funcțiile importante ale corpului nostru. Aceasta favorizează absorbția calciului și ajută la întărirea oaselor. Vitamina D are și alte roluri în organism, inclusiv reducerea inflamației, precum și multiplicarea celulară, funcțiile neuromusculare și imunitare.

Mai mult, atunci când lumina soarelui ne atinge pielea, corpul nostru eliberează oxid nitric în sânge, ceea ce reduce tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea inimii. În plus, o cantitate moderată de lumină solară are beneficii preventive în ceea ce privește anumite tipuri de cancer. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că expunerea excesivă la lumina soarelui poate contribui la apariția cancerului de piele, așa că nu uitați să vă bucurați de soare cu moderație.

Mai mult, am citit pentru tine rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și îți putem spune că expunerea la lumina soarelui ar putea ajuta și la tratarea mai multor afecțiuni, cum ar fi eczema și icterul. Există, de asemenea, studii de cercetare în curs de desfășurare cu privire la faptul că lumina soarelui este o potențială formă de tratament pentru alte afecțiuni, precum artrita reumatoidă.

Atunci când pielea noastră este expusă la lumina soarelui, aceasta produce o formă specifică de vitamina D. Aceasta se numește vitamina D3 – care crește și menține nivelurile serice de vitamina D mai bine decât vitamina D2. Reduceți riscul de insuficiență de vitamina D cu vitamina D3. Dacă lipsa sau slaba calitate a somnului îți creează neplăceri, va trebui să îți crești nivelul de melatonină.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!