...

Ziua Globală a Stării de Bine – „O zi îți poate schimba întreaga viață!”

global wellness day pura fons

Navighează prin bunătăți

Să trăiești bine înseamnă mai mult decât confortul material. De fapt, mai presus de aparențe și stil de viață, trebuie sa includem sănătatea fizică și spirituală. Ceea ce ne dorim cu toții este să trăim bine în sensul complet al cuvântului.

Există chiar o zi specială pentru a sărbători starea de bine și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța acesteia, așa că nu rata ocazia de a susține Ziua Globală a Stării de Bine pe 10 iunie a acestui an împreună cu noi.

Schimbările mici, durabile și obiectivele realiste te ajută să aduci îmbunătățiri în toate aspectele vieții. „Manifestul Zilei Globale a Stării de Bine în 7 pași” este un ghid simplu și realizabil despre cum să-ți îmbunătățești starea ta de bine – și pe a altora – fără prea mult efort. Încearcă cei 7 pași și crește-ți starea de bine de Ziua Globală a Stării de Bine – te vei simți uimitor și cine știe, s-ar putea să aplici acești pași și de acum încolo!

Alimentele pe care le consumi ar trebui să fie curate, pure și fără substanțe chimice nocive.
global wellness day pura fons
Îți poți îmbunătăți sănătatea generală și starea de bine mergând mai mult pe jos ori de câte ori este posibil

1. Mergi pe jos o oră pe zi

Toată lumea știe că sportul este bun pentru sănătate, dar o rutină zilnică de sport este pentru majoritatea dintre noi destul de greu de pus în practică. Dar orice pas mic este mai bine decât nimic. Și fiecare pas mic duce în timp la mai multă rezistență și o performanță mai bună. Știai că doar mersul pe jos poate avea un impact pozitiv asupra sănătății? O plimbare de 1 oră sau o sesiune de mers rapid de 30 de minute poate chiar să scadă nivelul colesterolului rău din corp. Cum să începi?

Iată 5 sfaturi simple pentru a deveni mai activ:

∙ Mergi pe jos la supermarket

∙ Urcă pe scări în loc de lift

∙ Coboară din autobuz cu o stație mai devreme și mergi pe jos distanța rămasă

∙ Fă plimbări mai lungi cu familia, prietenii sau animalul de companie.

∙ Plimbă-te când vorbești la telefon în loc să stai jos.


2. Consumă mai multă apă

Uneori nici nu observăm că trece o zi întreagă fără să bem (destul) apă. Iată câteva sfaturi pentru a evita deshidratarea:

∙ Dă aromă apei cu zmeură, afine sau orice alte fructe de pădure, lămâie, lime sau ierburi aromate cum ar fi mentă sau busuioc, sau chiar castravete proaspăt.

∙ Asociază consumul unui pahar cu apă cu diferite momente ale zilei. De exemplu, când te trezești dimineața, când ajungi acasă de la serviciu sau de la școală etc.

∙ Ține apa într-un recipient (gradat), astfel încât să poți urmări câtă apă ai băut într-o zi.

global wellness day pura fons
Nu numai plasticul poate fi reutilizat - borcanele de sticlă sunt perfecte pentru depozitarea în bucătărie sau în alte proiecte creative de bricolaj

3. Redu deșeurile de plastic

Dacă nu ești un fan al apei de la robinet, e de înțeles. Dar în loc să cumperi apă în sticle de plastic, folosește o cană cu filtru sau chiar instalează un filtru la robinet. De asemenea, poți opta pentru recipiente de sticlă pe care le poți reutiliza ulterior.

De asemenea, evită fructele sau legumele învelite în plastic, sau alte produse cu ambalaje inutile din plastic și optează pentru materiale reciclate și sustenabile ori de câte ori este posibil.

Dacă mai mulți oameni fac schimbări atât de mici în stilul de viață, împreună putem avea un impact pozitiv asupra naturii și mediului!


4. Mănâncă alimente curate și naturale

Mâncatul sănătos înseamnă o dietă echilibrată care oferă organismului tău elementele necesare de care are nevoie pentru a funcționa corect. Indiferent de dieta pe care o urmezi – fie că se bazează pe restricții medicale sau pe propriile preferințe – alimentele pe care le consumi ar trebui să fie curate, pure și fără substanțe chimice nocive. Nu uita că trupul tău este cea mai valoroasă ”posesiune” a ta și merită tot ce este mai bun.


5. Fă un gest frumos pentru cineva

O faptă bună de multe ori nu înseamnă prea mult efort pentru cel care o face, dar poate însemna foarte mult pentru cel care o primește! Pur și simplu să dai un telefon acelui prieten care trece printr-o perioadă grea sau bunicilor tăi care stau singuri acasă le va face ziua mai bună.

Fă un gest caritabil când poți sau pur și simplu cumpără ceva de mâncare pentru un străin care are nevoie.

global wellness day pura fons
Uniți-vă forțele și rămâneți în formă - fă jogging, plimbă-te sau antrenează-te cu alții pentru mai multă distracție și motivație!

6. Planifică o reuniune cu prietenii sau familia

O cină cu cei dragi este o oportunitate grozavă să te distrezi și să întărești legăturile. Invitația la masă vă poate îmbunătăți relațiile și împreună puteți construi amintiri pentru anii care vor urma – pentru inspirație, consultă rețetele noastre uimitoare. Timpul petrecut împreună oferă tuturor celor prezenți posibilitatea de a interacționa într-un mediu confortabil și familiar și de a vorbi despre ziua lor, despre problemele lor sau viața în general. Acest lucru te poate ajuta să îi înțelegi mai bine pe cei dragi și să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare.

Mâncatul alături de cei dragi îmbunătățește sănătatea mintală, cum ar fi reducerea stresului și anxietății. Mesele regulate cu cei dragi pot crea un sentiment de comunitate și sprijin.


7. Culcă-te devreme

Stabilirea unei ore regulate de culcare poate ajuta ceasul intern al corpului să rămână sub control, ceea ce poate îmbunătăți calitatea somnului. Ca rezultat, te-ai putea simți mai odihnit și mai energic în timpul zilei.

Privarea de somn este legată de tulburări cronice, inclusiv diabet, boli de inimă și obezitate. Poți reduce riscul de a dezvolta aceste boli printr-un somn adecvat mergând devreme la culcare. Ora recomandată în general pentru a merge la culcare este ora 22:00.

Este, de asemenea, esențial să dormi suficient și pentru menținerea unei minți sănătoase. Dacă te culci nu mai târziu de ora 22:00 e posibil să te simți mai bine și să fii mai puțin stresat și, de asemenea, poate îmbunătăți concentrarea, creativitatea și productivitatea.

global wellness day pura fons
Du-te la culcare cel târziu la 22:00 și trezește-te odihnit și gata să cucerești ziua

Poate părea copleșitor la început să faci schimbări în stilul de viață, dar,încetul cu încetul, poți dezvolta rutine de durată care îți vor îmbunătăți calitatea vieții. Acum e momentul să-ți schimbi obiceiurile, fie că te hotărăști să mănânci mai sănătos, să te antrenezi mai mult sau să te ocupi de îngrijirea personală.

 

Aceste schimbări se pot transforma în rutină și pot îmbunătăți semnificativ în timp atât bunăstarea fizică și mentală, cât și calitatea generală a vieții. Ai capacitatea de a-ți face viața mai bună, mai fericită și mai sănătoasă pentru tine. Începe de astăzi, fă primul pas către un viitor mai bun și bucură-te de efectele asupra vieții tale!

Dacă îți place, împărtășește cu alții!