...

Alimente și practici pentru un stil de viață fără inflamații

Foods and Practices for An Inflammation-Free Lifestyle

Navighează prin bunătăți

Inflamația este un semn că organismul luptă să se vindece și îl ajută să se apere împotriva factorilor dăunători, cum ar fi rănile sau afecțiunile. Deși acest mecanism apare în mod natural, nu ar trebui lăsat să persiste și să devină cronic. Inflamația cronică poate contribui la diferite probleme grave de sănătate, inclusiv boli de inimă și diabet. Rămâneți cu noi pentru a descoperi alimente și practici simple de stil de viață care pot ajuta corpul să lupte, să reducă inflamația și să promoveze sănătatea generală.

Ce este inflamația?

Funcționând ca o reacție biologică complexă, inflamația este declanșată de diferiți factori interni și externi. Organismul folosește inflamația ca mecanism de apărare împotriva cauzei bolii și, de asemenea, arată că organismul luptă să se vindece.

Se manifestă prin simptome precum durere, umflături și roșeață, sau febră. Organismul reglează eficient răspunsul inflamator în circumstanțe normale, dar o inflamație intensă sau cronică poate chiar înrăutăți afecțiunea.

Factorii comuni care cauzează inflamații sunt bacteriile patogene, virușii, metalele grele, infecțiile și celulele deteriorate, dar și rănile, alimentele, contactul cu substanțe chimice și alți iritanți. Inflamațiile apar adesea la nivelul articulațiilor din cauza bolilor reumatice, adesea însoțite de durere, dificultăți de mișcare, disconfort general și pierderea poftei de mâncare.

Anumite alimente pot contribui, de asemenea, la inflamație, cum ar fi alimentele care cresc nivelul de insulină, nivelul zahărului din sânge și care ne expun la toxine. Lipsa acizilor grași esențiali și stresul mental pot fi, de asemenea, o cauză a inflamației.

Anthony William, Mediumul Medical, vorbește și despre inflamația cauzată de numeroși „invadatori”, inclusiv virusul Epstein-Barr, care poate provoca erupții cutanate, dureri corporale și dureri. El dă exemplul modului în care recuperarea după o intervenție chirurgicală poate fi afectată și întârziată de acești agenți patogeni. Dacă intervenția chirurgicală nu pare să se vindece corect, poate fi un invadator care creează probleme. Virusul Epstein-Barr este adesea asociat cu o recuperare lentă și prelungită în intervenții chirurgicale, cum ar fi protezele de genunchi și șold.

Inflamația nu este dăunătoare atât timp cât servește sistemul de apărare, dar inflamația de lungă durată poate deteriora țesuturile și de aceea trebuie prevenită și cauzele trebuie tratate.

Prevenirea, practicile sănătoase și consultațiile medicale regulate sunt esențiale pentru a preveni inflamația de lungă durată și pentru a menține un sistem imunitar sănătos.

Alimente antiinflamatoare pe care să le adaugi la dieta ta

O dietă antiinflamatoare se concentrează pe alimentele bogate în antioxidanți și polifenoli, iar această listă inspirată de Medical Medium conține alimente cunoscute pentru proprietățile lor benefice:

Usturoiul este un excelent ingredient antiinflamator care ajută la prevenirea răspândirii infecțiilor. Ai nevoie doar de o cantitate mică pentru a aduce savoare preparatelor tale și beneficii pentru sănătatea ta. Folosește-l proaspăt în sosuri și evită să-l gătești prea mult timp dacă dorești să-i păstrați beneficiile, deoarece multe dintre componentele sale sunt volatile. Dacă ți se par cățeii de usturoi prea intensi ca aromă, poți folosi usturoi verde, iar dacă ai norocul să găsești primăvara, chiar și usturoi sălbatic (leurdă).

Highly available all year long, apples have countless benefits, including anti-inflammatory properties
Foarte disponibile pe tot parcursul anului, merele au nenumărate beneficii, inclusiv proprietăți antiinflamatorii

Smochinele sunt un puternic antiinflamator și pot elimina infecțiile din intestine. Smochinele deshidratate care pot fi găsite în orice supermarket ar putea conține zahăr și ulei adăugat. Dacă sunt disponibile, caută smochine proaspete – sunt dulci și delicioase!

Kiwi, mai ales cele cu pulpa verde, întâlnite cel mai des. Datorită conținutului ridicat de polifenoli, aceștia ajută la combaterea infecțiilor din intestine și din întregul corp. Gustul lor dulce-acrișor le face o gustare răcoritoare, un desert ușor și merg excelent atât în salatele de fructe, cât și în salatele aperitiv.

Citricele precum limetele și lămâile au calități anti patogene puternice. Sucul de lămâie este un ingredient esențial în nenumărate rețete. Dar reține că fierberea distruge majoritatea vitaminelor, așa că este mai bine să adaugi suc proaspăt stors la mâncărurile și băuturile reci sau călduțe.

Perele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii eficiente. La fel ca și kiwi-ul, acestea pot fi consumate atât în salate și preparate dulci, cât și în felul principal.

Papaya este o plantă tropicală uimitoare care este chiar recomandată în combaterea inflamației cronice. Dacă ai iritații gastrointestinale, papaya poate fi o masă foarte eficientă. Un articol publicat pe WebMD arată că papaya conține substanțe benefice precum „papaina și chimopapaina. Ambele enzime descompun proteinele, ceea ce înseamnă că pot ajuta la digestie și pot reduce inflamația”.

Frunzele de urzica sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sanatatea articulatiilor și imunitate. Cum le poți găsi doar primăvara, profită de moment și consumă-le cât poți!

Grăsimi sănătoase – chiar dacă multe surse de grăsimi sănătoase nu sunt vegetariene, există încă o mulțime de surse pe bază de plante din care puteți alege. Avocado, nucile, măslinele și uleiul de măsline, laptele de cocos și diverse semințe sunt cruciale pentru imunitate și combaterea inflamației.

Cerealele integrale: Un studiu realizat de oamenii de știință pentru Centrul Național pentru Informații Biotehnologice arată că „alimentele din cereale integrale sunt bogate în nutrienți, fibre alimentare, o gamă largă de antioxidanți și fitochimice și pot avea potențialul de a acționa într-o manieră antiinflamatoare, care ar putea contribui la impactul riscului de boli cronice.” Motivul principal pentru aceasta este că carbohidrații nerafinați pot ajuta la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge și acest lucru duce la reducerea inflamației.

Condimente: Turmericul, ghimbirul și usturoiul nu numai că adaugă aromă meselor tale, dar conțin și compuși care pot ajuta la reducerea inflamației.

Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile antiinflamatoare ale condimentelor – precum turmericul – fără a fi nevoie să consumi cantități mari, îți recomandăm capsulele puternice Turmeric Caps de la Nature’s Answer.

Citrus fruits provide quick energy, hydration, and fight inflammation, making them perfect for when you do sports activities
Citricele oferă energie rapidă, hidratare și combat inflamația, făcându-le perfecte atunci când faci activități sportive

Alimente de evitat

Am menționat unele dintre cele mai importante alimente care te ajută să reduci inflamația, dar este, de asemenea, important să eviți alimentele care o pot agrava. Acestea sunt alimentele care au o influență negativă asupra sănătății și cresc inflamația:

Mâncărurile prăjite și fast-food conțin grăsimi saturate și aditivi care pot provoca inflamații.

Alimentele procesate și carbohidrații rafinați pot provoca, de asemenea, înrăutățirea inflamației.

Alimente cu zahăr – Chiar dacă nu ești fan desert, tot nu ești în siguranță! Zahărul poate fi ascuns chiar și în alimente sărate, cum ar fi pâinea, sosurile și lactatele. Alimentele pline de zahăr și alți carbohidrați rafinați au un indice glicemic mai mare. Aceste mese ridică rapid nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate duce la inflamație. Având în vedere că inflamația cronică are legăturăcu probleme majore de sănătate, cum ar fi diabetul, obezitatea, bolile de inimă și multe altele, merită să citiți cu atenție etichetele

Practici de stil de viață pentru reducerea inflamației

Make time for low-impact exercises in nature - relaxation, stretching, and sports activities can help with inflammation
Fă-ți timp pentru exerciții cu impact redus în natură - relaxarea, stretchingul și activitățile sportive pot ajuta la inflamație

Exerciții fizice regulate: Activitatea fizică este crucială pentru menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea inflamației. Vestea bună este că nu trebuie să fii un jucător de top în sport – chiar și exercițiile fizice moderate pot avea efecte antiinflamatorii. Îți plac activitățile în aer liber, ești pasionat de tehnologie, îți place apa sau mai degrabă preferi activitățile în casă? Avem sugestii pentru activități distractive și captivante pentru fiecare tip de persoană:

* Yoga nu numai că ajută la flexibilitate și postură, dar diminuează semnele și simptomele tulburărilor inflamatorii. Întinde-ți covorașul și fă niște poziții relaxante.

* Înot și gimnastică acvatică: mișcarea într-o piscină este o modalitate distractivă de a face exerciții cu impact redus asupra articulațiilor. Sporturile în apă pot chiar ameliora inflamația articulațiilor și a țesuturilor.

* Dansul este o opțiune excelentă pentru vindecarea fizică și mentală și bunăstarea generală. Dansează pe ritmul preferat pentru a reduce nivelul de stres și pentru a crește răspunsul antiinflamator, indiferent dacă alegi ritmuri de balet, salsa sau hip-hop.

* Dacă vremea nu permite să faci sport afară și dacă ești pasionat de cele mai recente inovații tehnologice, de ce să nu încerci versiunile de realitate virtuală de tenis, ping pong, dans, box și chiar frisbee. Ajută la reducerea semnelor inflamatorii din corpul tău și este distractiv, chiar dacă nu este la fel de intens ca jocul în persoană.

Somn adecvat: Inflamația poate fi stimulată și de somnul insuficient. Adulții ar trebui să încerce să doarmă șapte până la nouă ore pe noapte.

Managementul stresului: Inflamația poate fi provocată de stres prelungit. Tehnicile de gestionare a stresului care pot ajuta includ yoga, meditația și mindfulness.

Hidratarea: Toxinele care ar putea exacerba inflamația pot fi eliminate prin consumul de multă apă, ceai, sucuri proaspete și supe.

Evită alcoolul și fumatul: despre ambele se știe că provoacă inflamație, iar consumul exagerat de alcool poate exacerba starea.

Nu uita că echilibrul și consistența sunt esențiale în orice pas pe care îl faci pentru o sănătate mai bună. Acordă atenție corpului tău în timp ce faci ajustări și solicită sfatul specialiștilor medicali pentru a personaliza aceste linii directoare pentru a satisface cerințele tale specifice.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!