fbpx ...
lei
  • lei
  • лв.

Lobelia – sănătate respiratorie și frumusețe în grădină

Navighează prin bunătăți

Prezentă în numeroase regiuni ale lumii și condiții climatice variate, cu flori delicate în culori de la alb la albastru, violet și roșu, Lobelia are, de asemenea, o istorie lungă de utilizare cu succes în medicina pe bază de plante. Această floare uimitoare este apreciată în special pentru proprietățile sale relaxante pentru sistemul respirator și pentru combaterea simptomelor de astm, bronșită și tuse.

 

Lobelia – viața și culoarea grădinii tale

Creșterea lobeliei în grădină poate contribui la dezvoltarea unui ecosistem plin de viață. Florile colorate atrag polenizatori precum fluturii și albinele, transformându-ți grădina într-un colț verde vesel. Crește în diferite culori, inclusiv roz, violet, alb, roșu și albastru, ceea ce o face o opțiune versatilă pentru coșurilor de plante suspendate, ghivece și grădinilor.

Lobelia inflata este o plantă puternică care poate ajuta cu diferite probleme respiratorii, cum ar fi astmul, bronșita, pneumonia și tusea. De asemenea, poate calma sistemul nervos, reduce inflamația și crește conștientizarea spirituală
lobelia supplement pura fons 1
Lobelia oferă flori numeroase și beneficii atât pentru grădină, cât și pentru sănătatea ta

Lobelia inflata și beneficiile ei asupra sănătății

Lobelia inflata este unul dintre cele 415 tipuri de Lobelia. Ce o face specială? Lobelia inflata este cunoscută și sub numele de tutun indian datorită utilizării sale istorice de către nativii americani pentru a trata afecțiunile respiratorii precum astmul și bronșita.

O substanță cunoscută sub numele de lobelina, găsită în Lobelia inflata, are o varietate de efecte pozitive asupra organismului. Lobelina are proprietăți antidepresive, relaxează mușchii și stimulează respirația. Datorită capacității sale de a inhiba efectele nicotinei și ale altor narcotice, poate ajuta, de asemenea, în tratamentul dependenței de droguri.

Lobelia inflata are și alte beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi:

・Proprietăți antiinflamatorii

・Ameliorarea simptomelor respiratorii prin relaxarea căilor respiratorii și curățarea mucusului

・Susține sănătatea creierului și a memoriei

・Ajută în lupta cu dependența de droguri prin blocarea efectelor substanțelor periculoase care creează dependență

 

Medium Medical vorbește despre Lobelia

În cartea sa Alimente care schimbă viața, Medium Medical menționează Lobelia inflata ca fiind unul dintre cele 50 de alimente care pot vindeca corpul și sufletul. Potrivit lui, Lobelia inflata este o plantă puternică care poate ajuta cu diferite probleme respiratorii, cum ar fi astmul, bronșita, pneumonia și tusea. El spune, de asemenea, că Lobelia inflata poate calma sistemul nervos, reduce inflamația și crește conștientizarea spirituală.

 

Cum să crești Lobelia în grădina ta

Lobelia nu este o plantă pretențioasă – este ușor de cultivat și crește bine atât la lumină, cât și la umbră parțială. Poate rezista la secetă ocazională, dar în mod normal iubește solul umed.

Iată câțiva pași care te vor ajuta să vă crești propria lobelia:

∙ Plantează semințele în casă și lasă-le să crească 6-8 săptămâni la începutul primăverii. Păstrează solul ușor umed până când semințele germinează. Cel mai bine este să transplantezi plantele tinere de îndată ce nu există șanse de îngheț afară.

∙ Alege un loc în grădină în care plantele pot primi minim 3 ore de soare zilnic. Lobelia preferă solul bogat și umed, de aceea este important să uzi solul în mod regulat, dar să evitați udarea excesivă.

∙ Adaugă îngrășământ lichid natural o dată pe lună pentru a ajuta plantele să crească. Asigură-te că alegi ingrasaminte ecologice care nu conțin substanțe periculoase.

∙ Admiră-ți florile care cresc și înfloresc!

lobelia supplement pura fons 2
Conectează-te cu natura și îmbunătățește-ți starea de spirit prin grădinărit

Cum se utilizează Lobelia inflata

Când fructul inferior este copt, poți recolta semințele și frunzele și le poți folosi proaspete sau uscate. Semințele sunt foarte mici și pot fi culese ușor pe o bucată de hârtie.

Semințele și frunzele de Lobelia pot fi consumate în cantități mici, de exemplu ca ceai cu miere crudă sau lămâie.

Cu toate acestea, este important să te asiguri că iei doza potrivită, deoarece cantitățile mari pot provoca efecte secundare neplăcute. Planta trebuie utilizată cu prudență și sub îndrumarea unui profesionist. Începe cu o cantitate mică (aproximativ ¼ de linguriță) și crește treptat doza pe măsură ce îți  monitorizezi toleranța și reacțiile.

De asemenea, poți consuma lobelia fără bătăi de cap ca supliment în capsule, tablete sau extracte lichide. Aceste forme sunt dozate corect și sunt potrivite pentru consum. Nouă ne place Extractul lichid Lobelia fără alcool de la Hawaii Pharm, care este curat, pur și concentrat.

Pentru ameliorarea spasmelor musculare, a inflamației și a durerii, lobelia poate fi utilizată și direct pe piele. Câteva picături de lobelia amestecate cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau de măsline, pot fi folosite în creme, unguente și loțiuni care conțin extract de lobelia. Amestecul poate fi masat pe zona în cauză, dacă este necesar.

Dacă decideți să utilizați lobelia (sau orice alt remediu pe bază de plante), fie intern, fie extern, trebuie să vă consultați întotdeauna cu medicul înainte de utilizare.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!