fbpx ...
lei
  • lei
  • лв.

Coriandru – Superaliment în detoxifierea de metale grele

cilantro benefits

Navighează prin bunătăți

Coriandrul  este mai mult decât o plantă gustoasă care oferă meselor tale o explozie de culoare și aromă. Este o plantă medicinală bogată în vitamine precum A, C și K, dar și folat, potasiu și mangan. Și cel mai important – Este unul dintre ingredientele speciale care ajută la detoxifierea de metale grele!

Efectul metalelor grele asupra organismului

Metalele grele sunt substanțe care sunt de obicei metalice la origine și au o densitate mare. Unele dintre ele, cum ar fi fierul, zincul și cuprul, sunt necesare în cantități reduse pentru sănătatea umană.

Altele, cum ar fi cadmiul, plumbul, arsenul și mercurul, pe de altă parte, nu au efecte pozitive cunoscute și pot dăuna grav organismului, țesuturilor și celulelor dacă se acumulează în corp. În funcție de tipul de metal, cantitatea și reacțiile personale, acestea pot provoca oboseală, dureri de cap, greață, erupții cutanate, dureri articulare, modificări ale dispoziției, pierderi de memorie, tulburări cognitive și anomalii neurologice, printre altele.

Din păcate, metalele grele dăunătoare sunt prezente mai des decât credem și putem intra în contact cu ele atingându-le, consumându-le sau chiar respirând în viața de zi cu zi. Practic, este aproape imposibil să le eviți.

Iată câteva dintre modurile comune în care putem fi expuși la aceste metale:

・Apă poluată de țevi de plumb vechi sau neizolate sau prin infiltrarea vopselei, benzinei și materialelor de construcție

・Contact cu baterii, termometre cu mercur, lămpi,

・Fructe de mare sau pește din ape poluate,

・Erbicide, insecticide, pesticide, fungicide,

・Fum de tigara

・Focuri de artificii și fum

cilantro benefits pura fons 1
Contactul cu substanțe periculoase nu poate fi evitat complet - de aceea, detoxifierea de metale grele este importantă pentru sănătate

Cum contribuie coriandrul la detoxifierea de metale grele? 

Coriandrul are numeroase avantaje pentru sănătate, inclusiv capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea creierului, de a reduce glicemia, de a reduce inflamația și de a preveni infecțiile.

De asemenea, are capacitatea de a susține procesul de detoxifiere al corpului de metale grele care altfel ar putea afecta organele și țesuturile. În acest fel, îți poți îmbunătăți sănătatea și poți evita sau să diminua simptomele intoxicației cu metale grele introducând mai mult coriandru în dieta ta.

Potrivit Medium Medical, una dintre cele mai surprinzătoare calități ale coriandrului este capacitatea sa de a chela sau de a se lega de metale grele și de a ajuta la îndepărtarea lor din părțile ascunse ale corpului.

Cum se folosește coriandrul pentru detoxifierea metalelor grele?

Dacă îți doreşti o detoxifiere completă a metalelor grele, îți recomandăm articolul nostru despre Detoxifiere de Metale Grele, Medium Medical  recomandă să consumi coriandru proaspăt împreună cu aceste ingrediente care îi vor spori eficacitatea:

Afine sălbatice – conținutul de antioxidanți al acestor fructe de pădure poate ajuta la protejarea creierului și a sistemului nervos de daunele pe care metalele grele le pot provoca.

Pulbere de suc de iarbă de orz: conținutul ridicat de clorofilă al acestei pulberi poate ajuta la eliminarea toxinelor din sânge și ficat.

Spirulina: Această algă este o sursă bună de minerale și proteine care pot stimula sănătatea tiroidei și a sistemului imunitar.

Atlantic Dulse: Aceste alge marine sunt un alt tip de chelator natural care se poate lega de metalele grele și le poate elimina din sistemul tău.

Extract lichid de coriandru: o opțiune concentrată pe tot parcursul anului, mai ales când nu este disponibil coriandru proaspăt.

Cum să introduci coriandrul în dieta ta?

Coriandrul este înrudit cu țelina și pătrunjelul. Dar chiar dacă arată foarte asemănător cu cel din urmă, are un gust foarte diferit. De la noodels asiatici la guacamole mexican, această plantă dă personalitate numeroaselor feluri de mâncare din întreaga lume!

cilantro benefits pura fons 2
Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, coriandrul aduce gusturi exotice mâncărurilor tale

Așadar, indiferent de gust și preferințe, există o mulțime de opțiuni și rețete pentru toți cei care doresc să-l introducă în alimentația lor.

Iată cele mai simple moduri de a folosi coriandru pentru detoxifierea metalelor grele:

∙ se adaugă proaspăt ca verdeață la salate, smoothie-uri, supe, sosuri, sosuri, salse, tăiței, curry, cartofi prăjiți sau tocană;

∙ puteți face și ceai de coriandru prin infuzarea frunzelor proaspete sau uscate în apă fierbinte timp de aproximativ 10 minute;

∙ dacă nu este disponibil coriandru proaspăt, puteți folosi coriandru uscat ca condiment;

∙ dacă nu poți consuma ingredientele detoxifiante dintr-o dată, le puteți consuma și separat, în diferite feluri de mâncare sau mese pe parcursul zilei;

∙ pentru a profita la maximum de proprietățile coriandrului, adaugă extract de coriandru pur, super concentrat, în băuturi, sosuri sau smoothie-uri;

∙ încearcă rețetele noastre delicioase și sănătoase cu tăiței și presară-le cu coriandru proaspăt tocat.

Avem câteva idei simple pe care le puteți folosi ca inspirație pentru un guacamole cremos inspirat de Mediul Medical:

✤ Guacamole Ruby ✤

cilantro benefits pura fons 3
Adaugă ca topping pe guacamole semințe, boabe de fasole, sau verdeață, pentru extra savoare şi nutriție

Ingrediente:

∙ 2 avocado

∙ 1 cățel de usturoi tocat

∙ ½ ceapă roșie tocată mărunt

∙ 1 mână de coriandru proaspăt, tocat

∙ un pic de jalapeño pentru gust picant

∙ sucul de la jumătate de lime sau lămâie

∙ sare si piper dupa gust

∙ semințe de rodie pentru topping

Cum se prepară: 

▻ Se amestecă toate ingredientele, cu excepția semințelor de rodie, și se pasează cu o furculiță până la omogenizare.

▻ Adăugați semințele de rodie deasupra.

▻ Se consumă imediat pentru a evita oxidarea sau se picură deasupra suc de lămâie/lime și se depozitează la frigider până mai târziu.

✤ Smoothie complet de detoxifiere ✤

Ingrediente:

∙100 g de afine sălbatice proaspete sau congelate (sau 1 lingură de pudră dizolvată în apă, sau 100 ml suc de afine sălbatice)

∙ 100 ml suc de iarbă de orz (sau amestecați 1 lingură de pudră în 100 ml apă)

∙ 1 lingurita pulbere de spirulina

∙ 1 ml extract de coriandru

∙ 1 lingurita fulgi de Atlantic Dulse

∙ 100 ml suc proaspăt de portocale

∙ ½ banană

cilantro benefits pura fons 4
Poți combina ingredientele de detox de metale grele în mâncăruri separate - de exemplu noodles la felul 1 şi smoothie la desert

Cum se prepară:

▻ Amestecă toate ingredientele detoxifiante, adaugă sucul de portocale pentru un plus de prospețime și vitamina C și ½ banană pentru un plus de dulceață, magneziu și consistență și amestecă într-un robot de bucătărie, un aparat pentru smoothie sau un blender, până la omogenizare. Servește imediat și poftă bună!

Vă recomandăm doar utilizarea suplimentelor pure, naturale, iar dacă decideți să le adăugați în dieta dumneavoastră, consultați întotdeauna mai întâi un medic.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!