fbpx ...
lei
  • lei
  • лв.

5 Plante incredibile pentru sănătatea pielii

supplements skin care pura fons

Navighează prin bunătăți

Pielea ta este o oglindă a sănătății și echilibrului intern și merită toată îngrijirea și atenía ta. Ea este cea care oferă protecția crucială organismului împotriva factorilor externi periculoși, reglează temperatura și reflectă nivelul sănătății generale.

Consumul de plante și extracte din anumite plante s-a dovedit a fi benefic pentru piele, funcțiile și reacțiile acesteia. De aceea și diverse afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczema, psoriazisul și îmbătrânirea prematură, pot prezenta semne de îmbunătățire ca urmare a substanțelor antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene care sunt abundente în plante.

Diferitele afecțiuni ale pielii pot prezenta semne de îmbunătățire ca urmare a substanțelor antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene care sunt abundente în plante.
supplements skin care pura fons
Problemele pielii sunt adesea rezultatul unui dezechilibru intern - creează armonie interioară cu remedii din plante

Iată primele 5 suplimente preferate ale noastre pentru piele.

1. Crizantema

Această frumoasă floare de toamnă nu este perfectă doar pentru decorarea grădinii sau pentru buchetele colorate. Ea are, de asemenea, caracteristici astringente naturale care funcționează ca un toner pentru a îndepărta substanțele iritante de pe suprafața pielii și pentru a echilibra nuanța pielii. Ajută la închiderea porilor, aducând un aspect mat pielii și vindecând coșurile. În plus, conține uleiuri care pot reduce acneea și iritația. Iată alte câteva efecte pe care crizantema le are asupra pielii:

∙ Ajută la eliminarea petelor și ridurilor

∙ Reduce aspectul umflat al ochilor dimineață

∙ Diminuează acneea și roșeața 

∙ Calmează zonele iritate

∙ Reduce inflamația

∙ Conține betacaroten care menține pielea să arate tânără

Crizantema poate fi consumată sub formă de ceai sau ca suplimente curate, fără alcool, precum extractul de Crizantemă de la Hawaii Pharm.

2. Scoarță de salcie albă

Scoarța de salcie albă (Salix alba) a fost folosită de secole ca remediu natural pentru durere, inflamație și febră. Conține salicină, o substanță care se transformă în acid salicilic în organism.

Acidul salicilic este o componentă comună în multe produse de îngrijire a pielii, în special în cele pentru pielea predispusă la acnee.

Exfoliază celulele moarte ale pielii care înfundă porii – scăzând iritațiile și roșeața și inhibă dezvoltarea bacteriilor pe piele. Scoarța de salcie albă are, de asemenea, calități antioxidante și antimicrobiene care vă ajută să vă protejați pielea de stresul oxidativ și infecții.

Scoarța de salcie albă poate fi consumată sub formă de ceai, tinctură sau pulbere. De asemenea, o poți folosi ca toner, mască sau loțiune. Iubim scoarța de salcie albă din Nature’s Answer deoarece păstrează toate beneficiile nutriționale ale plantei.

3. Coama – leului

Coama leului este o ciupercă cu aromă moderată, folosită pentru gătit și în medicina populară, în special în culturile asiatice. Creierul, sistemele neurologice și imunitare și digestia beneficiază toate de coama leului. Dar știai că îți poate ajuta și pielea?

Această ciupercă uimitoare are calități antioxidante, antiinflamatorii și de vindecare a rănilor și poate crește suplețea, hidratarea și producția de colagen a pielii. De asemenea, poate ajuta la minimizarea apariției ridurilor, a pierderii elasticității și a decolorării.

Ciuperca Coama leului poate fi consumată proaspătă sau uscată, pudră sau extract – de exemplu, amestecul unic patentat cu Coama – Leului de la Nature’s Answer.

4. Schisandra

Schisandra este un fruct cu o aromă distinctă, care combină gusturi dulci, acre, amare, și sărate.

Pe lângă beneficiile sale pentru ficat, inimă, creier și sistemul imunitar, Schisandra are și proprietăți anti-îmbătrânire, hidratare și tonifiere care pot ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii.

De asemenea, îmbunătățește și protejează funcția de protecție a pielii prin etanșarea hidratării și prevenirea deshidratării.

Acest fruct roșu vibrant poate fi consumat crud, dar gustul intens ar putea să nu fie plăcut pentru toată lumea. Dacă dorești să îl introduci în dieta ta, îți recomandăm extractul lichid de Schisandra din Nature’s Answer, care poate fi adăugat în apă, sucuri sau ceai.

5. Trifoi roșu

Florile roz-închis ale trifoiului roșu nu sunt doar frumoase, ci și comestibile și sunt adesea folosite decorativ în salate și alte feluri de mâncare!

Dar nu este singurul aspect care le face populare – trifoiul roșu este, de asemenea, un suport excelent în simptomele menopauzei și are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot ajuta la reducerea iritației pielii și a semnelor de îmbătrânire.

Poți consuma flori de trifoi roșu proaspete, gătite sau sub formă de ceai. Însă dacă vrei să beneficiezi de calitățile sale concentrate, îți recomandăm acest extract pur și extras delicat din părțile aeriene de trifoi roșu.

Îți poți hrăni pielea din interior spre exterior cu suplimente naturale care conțin extracte de plante sănătoase. Pentru a face acest lucru, îți recomandăm să te consulți cu medicul înainte de a începe să iei orice supliment.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!