Protejează-ți ficatul – Rețetă de Quiche vegetarian, fără ouă

A fost aproape imposibil pentru cei mai mulți dintre noi să rezistăm tuturor tentațiilor culinare de Paște. Dacă acum te confrunți cu oboseală și te întrebi care ar putea fi cauza, răspunsul este chiar mâncarea grea în cantități mari, care îți împovărează ficatul și te fac să te simți obosit.

Bineînțeles că nu trebuie să fim foarte stricți cu dieta noastră în cele câteva zile de sărbătoare importante, și să ne bucurăm de acestea, dar secretul pentru a nu ne dezechilibra dieta este ca după sărbători să revenim cât mai repede la o alimentație sănătoasă. Așa că acum este momentul să optezi pentru o dietă mai ușoară și să îți scutești ficatul de muncă grea.

healthy cooking medical medium pura fons
O dietă vegetariană este mai ușoară pentru digestie

Unul dintre alimentele care folosite în exces dăunează ficatului este oul – prezent în aproape orice fel de mâncare de Paște, de la prăjituri și plăcinte până la ouă roșii și drob cu ou, este cu siguranță un ingredient pe care l-am consumat în cantități mari, poate chiar fără să ne dăm seama.

S-ar putea să ți se pară surprinzător faptul că tocmai o rețetă pentru care de obicei se folosesc multe ouă poate fi preparată fără absolut niciun ou și, în plus, este plină de nutrienți, fibre și bunătăți!

Această tartă Quiche cu năut de la Medical Medium este o rețetă simplă și delicioasă, vegetariană și fără gluten.

chickpeas medical medium pura fons
O proteină completă: năutul conține toți cei nouă aminoacizi esențiali

Pentru Quiche, vei avea nevoie de:

300g buchețele de broccoli

800g roșii mici tăiate în jumătate (de preferință roșii cherry sau grape)

200g ceapă roșie tăiată în cubulețe

8 căței de usturoi, cu coajă

2 căni de apă

400g de făină de năut

4 linguri de suc de lămâie

Roșiile de dimensiuni mici, ca cele cherry sau grape, sunt mai dulci și gustoase
Bogat în nutrienți și fibre, broccoli ajută și la protejarea împotriva cancerului

Mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie lipsită de gust, deci poții folosi o mulțime de condimente și verdețuri! Asezonează-ți quiche-ul cu această combinație aromată de condimente:

1/2 linguriță de salvie

1/2 linguriță de măghiran

1/2 linguriță de cimbru

1/4 linguriță de nucșoară

1/2 linguriță de rozmarin

1/2 lingură de piper negru

2 lingurițe de sare de mare

 

Metodă de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C (400°F) și așează pe foi de copt buchețelele de broccoli, roșiile, ceapa roșie și cățeii de usturoi în coajă și coace-le timp de aprox. 15-20 de minute, până se înmoaie. Așteaptă să se răcească usturoiul copt suficient de mult pentru a-l putea decoji (în acest moment s-ar putea să fie deja cremos). Adaugă usturoiul într-un blender împreună cu apa, făina de năut, sucul de lămâie, amestecul de condimente, sarea și piperul și amestecă până obții un aluat.

Amestecă aluatul cu legumele rumenite și se toarnă acest amestec într-o tavă de quiche sau tartă sau într-o cratiță ce poate fi folosită în cuptor. Dacă vrei să te asiguri că nu se lipește tavă, tapetează tava cu hârtie de copt.

Coace quiche-ul timp de 30-35 de minute. Vei ști că este gata atunci când suprafața este aurie și dacă îl înțepi în mijloc cu o scobitoare, iese curată. Scoate quiche-ul din cuptor și lasă-l să se răcească înainte de a-l servi. Este delicios atât cald, cât și rece!

Sfatul 1: Broccoli este un aliment sănătos și plin de fibre, dar dacă nu îți place chiar deloc, îl poți înlocui în această rețetă cu sparanghel sau conopidă. Și, de ce nu, le poți combina pentru un plus de diversitate.

Sfatul 2: Condimentele uscate au o aromă mai concentrată, în timp ce verdețurile proaspete au mai mult volum și consistență. Atunci când folosești ierburi proaspete, trebuie să mărești cantitatea pentru a te bucura de același gust!

Sfatul 3: Poți coace quiche-ul în orice formă și dimensiune dorești. În loc de o singură tavă de tartă, poți împărți aluatul în forme mai mici, de exemplu cele pentru brioșe. De asemenea, este ușor de feliat și de transportat, așa că este perfect pentru prânzul la serviciu sau pentru o gustare când ești pe drum.

Poftă bună!

Dacă îți place, împărtășește cu alții!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.