Ciupercile Reishi, cunoscute și sub numele de lingzhi, sau sub denumirea lor științifică Ganoderma lucidum, sunt folosite în medicina tradițională asiatică de peste 2000 de ani. În zilele noastre sunt încă foarte populare pentru efectele lor benefice asupra sistemului imunitar, sunt cunoscute ca excelent înlocuitor al cafelei și pentru sprijinul dovedit în lupta împotriva cancerului.
Această ciupercă vindecătoare a fost prețuită în cultura chineză din timpuri străvechi pentru contribuția sa pozitivă asupra sănătății și stării de bine și a fost adesea reprezentată sub diverse forme în arta chineză, de la picturi și tapiserie la porțelanuri și alte obiecte decorative.
În secolul al XVI-lea, expertul în medicină al dinastiei Ming LI, Shi-zhen, a menționat această ciupercă în Materia medicală clasificată – numită de UNESCO “cea mai completă și cuprinzătoare carte medicală scrisă vreodată în istoria medicinei tradiționale chineze”.
În funcție de locație și de condiții, reishi poate crește în diferite forme și culori, dar cea mai cunoscută este ciupercă de culoare brun-roșiatică, care crește doar pe anumiți copaci. Buștenii căzuți de arțari și stejari par a fi printre habitatele sale preferate.
Deoarece cultivarea necesită un proces complex și durează mult, reishi a fost recoltată până de curând doar în natură și a început să fie cultivată în ferme abia în anii 1980.
Te încurajăm să consumi întotdeauna ciuperci care cresc în cele mai pure locuri, cum ar fi pulberea de Reishi de la Vimergy, astfel încât să poți oferi organismului tău toate beneficiile nealterate, de care acesta are nevoie!
Există o mulțime de moduri în care poți folosi reishi. Mediumul Medical Anthony William sugerează să adaugăm reishi în smoothie-uri, supe, ciorbe, sosuri, stir-fry sau deserturi.
Dacă nu vrei să te complici, urmează pașii simplii și adăugă doar 1/2 linguriță de pulbere de reishi în apă fierbinte pentru a face o ceașcă de ceai instant!
Poți adăuga îndulcitorul tău natural și sănătos preferat, cum ar fi mierea crudă sau zahărul din nucă de cocos.
Dar poți încerca întotdeauna și ceva nou! Rețeta de “cappuccino” de reishi de mai jos își va oferi cu siguranță impulsul de energie de care ai nevoie:
・1/2 linguriță pulbere Reishi de la Vimergy
・1 cană de lapte de cocos
・ Zahăr de cocos sau miere crudă după gust
Cafea vs. Reishi
Deci, de ce ar trebui să alegi ciuperca reishi în loc de cafea?
Dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele de mai jos, ar putea fi un semn că cafeaua îți face mai mult rău decât bine! Poți evita toate acestea și chiar poți aduce mai multe îmbunătățiri sănătății tale folosind reishi:
Cafea
・Suferi de tulburări de somn, cum ar fi insomnia
Reishi
・Ajută în cazul anxietății, al atacurilor de panică și al insomniei
⁂
Cafea
・Te simți nervos, neliniștit și anxios. Senzația de agitație extremă este urmată de oboseală
Reishi
・Ajută la calmarea sistemului nervos
・Ajută la îmbunătățirea capacităților cognitive, cum ar fi memoria, concentrarea și productivitatea
⁂
Cafea
・Crește aciditatea gastrică și disconfortul stomacal
Reishi
・Ajută la curățarea ficatului gras
⁂
Cafea
・Amețeli și dureri de cap
・Presiune arterială ridicată și ritm cardiac rapid
Reishi
・Susține sănătatea cardiovasculară și poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord
Alte avantaje ale reishi, așa cum sunt menționate de Medium Medical:
・Conține proprietăți antiinflamatorii
・Ajută la pierderea în greutate
・Ajută la combaterea alergiilor
・Ajută în lupta cu diabetului, menținând zahărul din sânge stabil și echilibrat
Pe lângă toate acestea, cercetările de laborator menționate de Cochrane Library arată că ciupercile reishi pot ajuta la creșterea capacității de reacție a pacienților cu cancer la chimioterapie.
Consumul de ciuperci reishi nu este cunoscut ca provocând efecte secundare, dar în orice caz este recomandat să vă consultați cu medicul înainte de a lua orice fel de suplimente.