...

Reishi – Înlocuiește dependența de cafea cu un obicei sănătos

Navighează prin bunătăți

Ciupercile Reishi, cunoscute și sub numele de lingzhi, sau sub denumirea lor științifică Ganoderma lucidum, sunt folosite în medicina tradițională asiatică de peste 2000 de ani. În zilele noastre sunt încă foarte populare pentru efectele lor benefice asupra sistemului imunitar, sunt cunoscute ca excelent înlocuitor al cafelei și pentru sprijinul dovedit în lupta împotriva cancerului.

reishi benefits vimergy pura fons 1
Reishi - "ciuperca nemuririi" - este foarte apreciată încă de acum câteva milenii
reishi benefits vimergy pura fons 4
Unele dintre leacurile din medicina tradițională chineză au fost dovedite științific în zilele noastre

Această ciupercă vindecătoare a fost prețuită în cultura chineză din timpuri străvechi pentru contribuția sa pozitivă asupra sănătății și stării de bine și a fost adesea reprezentată sub diverse forme în arta chineză, de la picturi și tapiserie la porțelanuri și alte obiecte decorative.

În secolul al XVI-lea, expertul în medicină al dinastiei Ming LI, Shi-zhen, a menționat această ciupercă în Materia medicală clasificată – numită de UNESCO “cea mai completă și cuprinzătoare carte medicală scrisă vreodată în istoria medicinei tradiționale chineze”.

reishi benefits vimergy pura fons 2
„Ling-zhi” - ciuperca vindecătoare - este cunoscută în medicina tradițională chineză antică pentru stimularea vitalității și pentru hrana spiritului

În funcție de locație și de condiții, reishi poate crește în diferite forme și culori, dar cea mai cunoscută este ciupercă de culoare brun-roșiatică, care crește doar pe anumiți copaci. Buștenii căzuți de arțari și stejari par a fi printre habitatele sale preferate. 

Deoarece cultivarea necesită un proces complex și durează mult, reishi a fost recoltată până de curând doar în natură și a început să fie cultivată în ferme abia în anii 1980. 

Te încurajăm să consumi întotdeauna ciuperci care cresc în cele mai pure locuri, cum ar fi pulberea de Reishi de la Vimergy, astfel încât să poți oferi organismului tău toate beneficiile nealterate, de care acesta are nevoie!

Ciupercile reishi pot ajuta în combaterea anxietății, atacurilor de panică și a insomniei

Există o mulțime de moduri în care poți folosi reishi. Mediumul Medical Anthony William sugerează să adaugăm reishi în smoothie-uri, supe, ciorbe, sosuri, stir-fry sau deserturi.

Dacă nu vrei să te complici, urmează pașii simplii și adăugă doar 1/2 linguriță de pulbere de reishi în apă fierbinte pentru a face o ceașcă de ceai instant!

Poți adăuga îndulcitorul tău natural și sănătos preferat, cum ar fi mierea crudă sau zahărul din nucă de cocos.

Dar poți încerca întotdeauna și ceva nou! Rețeta de “cappuccino” de reishi de mai jos își va oferi cu siguranță impulsul de energie de care ai nevoie:

・1/2 linguriță pulbere Reishi de la Vimergy

・1 cană de lapte de cocos 

・ Zahăr de cocos sau miere crudă după gust

Cafea vs. Reishi

Deci, de ce ar trebui să alegi ciuperca reishi în loc de cafea?

reishi benefits vimergy pura fons 5
Transformă rețetele preferate de cafea în energizante sănătoase folosind reishi și lapte de cocos în loc de cafea și lapte

Dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele de mai jos, ar putea fi un semn că cafeaua îți face mai mult rău decât bine! Poți evita toate acestea și chiar poți aduce mai multe îmbunătățiri sănătății tale folosind reishi:

Cafea 

・Suferi de tulburări de somn, cum ar fi insomnia

Reishi

・Ajută în cazul anxietății, al atacurilor de panică și al insomniei

Cafea

・Te simți nervos, neliniștit și anxios. Senzația de agitație extremă este urmată de oboseală

Reishi

・Ajută la calmarea sistemului nervos

・Ajută la îmbunătățirea capacităților cognitive, cum ar fi memoria, concentrarea și productivitatea

Cafea

・Crește aciditatea gastrică și disconfortul stomacal

Reishi

・Ajută la curățarea ficatului gras

Cafea

・Amețeli și dureri de cap

・Presiune arterială ridicată și ritm cardiac rapid

Reishi

・Susține sănătatea cardiovasculară și poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord

reishi benefits vimergy pura fons 3
Băuturile cu reishi îți oferă impulsul de energie de care ai nevoie, fără să afecteze calitatea somnului
23 June Reishi
În afară de maro-roșcat, culoarea întâlnită cel mai des, ciuperca crește și pe albastru, galben, negru, alb și violet

Alte avantaje ale reishi, așa cum sunt menționate de Medium Medical:

・Conține proprietăți antiinflamatorii

・Ajută la pierderea în greutate 

・Ajută la combaterea alergiilor

・Ajută în lupta cu diabetului, menținând zahărul din sânge stabil și echilibrat

Pe lângă toate acestea, cercetările de laborator menționate de Cochrane Library arată că ciupercile reishi pot ajuta la creșterea capacității de reacție a pacienților cu cancer la chimioterapie.

Consumul de ciuperci reishi nu este cunoscut ca provocând efecte secundare, dar în orice caz este recomandat să vă consultați cu medicul înainte de a lua orice fel de suplimente.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!