...

O vară delicioasă cu cele mai bune 3 rețete inspirate de Brain Saver

brain saver recipe medical medium pura fons

Navighează prin bunătăți

Este timpul să te bucuri de esența vibrantă a verii cu o varietate de alternative alimentare hrănitoare care îți vor satisface poftele și îți vor hrăni corpul. De la salate proaspete până la sorbeturi răcoritoare, avem sfaturile perfecte pentru fiecare masă a zilei. Îmbunătățește-ți obiceiurile alimentare în lunile fierbinți de vară și simte-te ușor, plin de energie și satisfăcut.

Special pentru tine am ales 3 rețete inspirate din cartea Brain Saver a Mediumului Medical. De ce ne plac atât de mult? Necesită o pregătire minimă și oferă maximul de nutriție și aromă!

 

✤ Salată de cartofi și roșii cherry ✤

Proaspătă, ușoară și sățioasă – această salată poate fi un prânz sau o cină perfectă. Amestecă verdețurile preferate pentru aromă și combină-le cu roșii cherry suculente, legume pentru textură și cartofi sățioși. Iată aici ingredientele și pașii detaliați de preparare:

Ingrediente:

500g cartofi noi, tăiați cubulețe

o mână de fasole verde

o legătură de sparanghel

amestec de ierburi proaspete, tocate (de exemplu: patrunjel, busuioc, cimbru)

amestec de salate (de exemplu: salată verde, aisberg, spanac, rucola, frunze de păpădie, valeriană, mangold)

150g roșii cherry, tăiate în jumătate

50g măsline fără sâmburi

Dressing:

3 linguri suc de lămâie sau lime

1 lingură miere crudă sau sirop de arțar

2 linguri ceapă verde tocată mărunt

brain saver salad recipe medical medium pura fons

Cum se prepară:

▻Taie capetele tari ale sparanghelului și fasolei. Curăță și taie cartofii în bucăți de aproximativ 2 cm.

▻ Se fierb legumele până se înmoaie după cum urmează:

Cartofi noi 18 până la 25 min

Sparanghel 5 până la 10 min

Fasole verde 4 până la 7 min

Poți fierbe legumele împreună sau pe rând. Oricum ai alege, verifică din când în când dacă sunt gata.

▻ Așteaptă să se răcească legumele și aranjează-le împreună cu restul ingredientelor într-un bol de salată, toarnă deasupra dressingul, amestecă și servește.

 

✤ Tacos vegetarieni speciali ✤

Tacos sunt ușor de mâncat din mers într-o zi plină, dar și distractiv de împărțit la o petrecere. Ceea ce este grozav la ei este că varietatea de umpluturi și combinații îi face extrem de versatili și, desigur, delicioși! Cu siguranță îți va plăcea versiunea noastră a acestui fel de mâncare popular de inspirație mexicană:

Ingrediente pentru 4 cruste moi de taco:

400g cartofi tăiați în bucăți

1 linguriță pudră de usturoi

1 linguriță praf de ceapă

1 linguriță sirop de arțar pur

Umplutură:

250g năut fiert

12 roșii cherry, tăiate în sferturi

1 legătură de coriandru proaspăt, tocat mărunt

100g ardei gras roșu și verde feliat

1 avocado copt, feliat

1 ceapă roșie mică, feliată

2 lingurițe de condimente pentru taco (amestec de praf de chilli, chimen măcinat, sare de mare, piper măcinat, boia de ardei, pudră de usturoi, pudră de ceapă, oregano uscat)

2 lingurițe suc de lămâie

1 linguriță ardei iute tocat mărunt (optional)

brain saver tacos recipe medical medium pura fons

Cum se prepară:

▻ Preîncălzește cuptorul la 200°C.

▻ Se fierb cartofii la abur timp de 20-25 de minute până se înmoaie. Procesează-i într-un robot de bucătărie cu usturoiul praf, ceapa praf și siropul de arțar.

▻ Întinde amestecul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, formând 4 cercuri.

▻ Coace-le la cuptor pentru 15-20 de minute până se rumenesc ușor. Lasă-le să se răcească, întoarce hârtia de copt invers și desfă-le ușor de pe hârtie. Pune foile de taco astfel obținute deoparte.

▻ Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele și adaugă condimentele pentru taco.

▻ Împarte umplutura pe cele 4 foi rotunde, asigurându-te că pui pe fiecare părți egale din ingrediente (felii de avocado, roșii, năut etc.). Poftă bună!

Sfat: Rumenește năutul fiert în cuptor sau în tigaie până devine crocant.

✤ Înghețată cu afine sălbatice ✤

Acest desert poate fi și o gustare grozavă atunci când îți este puțin foame; sau, de ce nu, micul dejun într-o zi fierbinte de vară. Conține doar ingrediente sănătoase, este răcoritoare și cremoasă. Adaugă nuci tăiate deasupra pentru un topping crocant și un plus de energie!

Ingrediente:

600g afine sălbatice, congelate

2 linguri suc de lămâie

2-3 frunze de mentă proaspătă

½ linguriță coajă de lămâie organică

100g miere crudă sau sirop de arțar

2-3 linguri lapte de cocos

Topping:

mix de nuci tocate (nuci, caju, alune)

fructe uscate (fulgi de cocos, zmeură, merisoare)

ovăz fără zahăr

brain saver wild blueberry sorbet recipe medical medium

Cum se prepară:

▻ Adaugă afinele congelate, sucul de lămâie, frunzele de mentă, coaja de lămâie, laptele de cocos și jumătate din miere într-un blender.

▻ Amestecă până la omogenizare și adaugă treptat mierea până devine suficient de dulce

▻ Servește înghețata cu nuci, fructe uscate și ovăz

Sfat: Transformă-ți înghețata într-un sorbet fără grăsimi, omițând laptele de cocos.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!