...

Vitamina D3 vegană – Află totul despre vitamina ta

Navighează prin bunătăți

Vitamina D este un element esențial care ajută organismul să absoarbă calciul, fosfatul și alte minerale necesare pentru oase, mușchi și dinți sănătoși. De asemenea, stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea inflamațiilor. 

 

Vitamina D – Ce spun oamenii de știință

vegan vitamin d3 vimergy pura fons 1
Deși este cunoscută mai ales pentru că face oasele puternice, studii recente au arătat că vitamina D susține și sănătatea creierului, intestinelor, rinichilor, inimii și mușchilor

Specialiștii de la Harvard Medical School explică modul în care vitamina D – și mai exact varianta sa cea mai biodisponibilă, D3 – este creată de energia soarelui, care transformă o substanță chimică din piele în D3. După aceea, vitamina este transportată la ficat și apoi la rinichi pentru a o transforma în vitamina D activă. Prima oprire este în ficat, unde vitamina D preia moleculele suplimentare de oxigen și hidrogen și le transformă în substanțe chimice cruciale pentru buna funcționare a corpului nostru.

Potrivit aceluiași institut, “un nivel scăzut de vitamina D duce la depozite scăzute de calciu în oase, crescând riscul de fracturi. Cercetătorii au început să adune dovezi care arată că aceasta poate face mult mai mult decât să protejeze oasele. De fapt, multe dintre țesuturile organismului conțin receptori ai vitaminei D, proteine care se leagă de vitamina D. În intestine, receptorii rețin vitamina D, permițând o absorbție eficientă a calciului. Dar receptori similari sunt prezenți și în multe alte organe, de la prostată la inimă, vase de sânge, mușchi și glande endocrine. Iar cercetările în curs sugerează că se întâmplă lucruri bune atunci când vitamina D se leagă de acești receptori. Principala cerință este de a avea suficientă vitamina D”.

Potrivit Nourish by WebMD, vitamina D este, de asemenea, asociată cu prevenirea unor tipuri de cancer, mai puține tumori și o creștere mai lentă a tumorilor.

Potrivit NHS, “Copiii începând cu vârsta de 1 an și adulții au nevoie de 10 micrograme de vitamina D pe zi, ca și femeile însărcinate și care alăptează, precum și persoanele cu risc de deficiență de vitamina D”.

Vitamina D – Un strop de soare într-o zi de iarnă

vegan vitamin d3 vimergy pura fons 2
O cantitate adecvată de soare înseamnă o stare de spirit mai bună, un somn mai bun și o sănătate mai bună

În lunile de iarnă, corpul nostru nu primește suficiente raze UVB de la soare, necesare pentru sinteza vitaminei D. În funcție de stilul de viață și de locul în care locuiești, este posibil să nu primești o cantitate suficientă din această vitamină nici în restul anului. Acest lucru poate duce la o deficiență a acestui nutrient important.

Lipsa de vitamina D poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv osteoporoză, oase slabe și infecții. De asemenea, poate îngreuna lupta organismului împotriva inflamațiilor.

Dacă vrei să afli și despre rolul vitaminei D în bunăstarea mentală, consultă articolul nostru ”Vitamina D: Îmbunătățește-ți Starea De Spirit Cu Această Incredibilă Vitamină ”Solară” 

Potrivit NHS, “Copiii începând cu vârsta de 1 an și adulții au nevoie de 10 micrograme de vitamina D pe zi, ca și femeile însărcinate și care alăptează, precum și persoanele cu risc de deficiență de vitamina D”.

Persoanele care își petrec cea mai mare parte a timpului în interior, lucrând la birou sau acasă, sau care locuiesc în părți ale globului unde iernile sunt lungi și întunecate, se numără printre grupurile cele mai predispuse la lipsa vitaminei D. Vegetarienii și veganii sunt, de asemenea, deosebit de expuși riscului de deficit de vitamina D, deoarece există puține surse naturale vegane ale acestui nutrient. Mai mult, puținele surse vegetale de vitamina D, cum ar fi ciupercile, conțin doar vitamina D2, care nu este la fel de puternică precum D3, potrivit National Center for Biotechnology Information.

 

D3 vegană – Importanța etichetei vegane chiar dacă ești omnivor

vegan vitamin d3 vimergy pura fons 3
Gustul plăcut al vitaminei D3 vegane facilitează introducerea acesteia în alimentație

O dietă echilibrată este crucială pentru sănătate, așa că, chiar dacă nu urmezi o dietă complet vegană, alegerea opțiunii vegane atunci când e disponibilă, este totuși bună pentru tine. Alimentele vegane sunt prietenoase cu natura și tind să fie mai sărace în grăsimi saturate și mai bogate în fibre și substanțe nutritive, deci sunt mai bune pentru sănătatea ta.

Vitamina D vegană este derivată din surse naturale, cum ar fi algele și lichenii, nu este sintetizată în laborator. 

Lichenii sunt organisme mici care constau într-o relație simbiotică între o ciupercă și o algă, ceea ce îi face cu adevărat unici. Se găsesc în mod obișnuit în pădure sau în munți, pe stânci și pe copaci, și pot oferi o sursă naturală de vitamina D3 fără a provoca efecte negative asupra mediului.

Prin urmare, este important ca atunci când îți suplimentezi dieta cu vitamina D3 – cel mai biodisponibil tip de vitamina D – să te asiguri și că suplimentul tău este vegan.

Cum să verifici dacă vitamina ta D este vegană?

În primul rând, citește întotdeauna eticheta și verifică dacă nu conține ingrediente de origine animală. Lista de alergeni merită, de asemenea, o verificare rapidă. Produsele vegane sunt certificate de instituții acreditate, iar pe etichete apare simbolul “V”. Vitamina D ar trebui să fie obținută din alge și licheni, fără adaos de substanțe și chimicale.

Vitamina D3 lichidă are un alt avantaj important față de opțiunile non-vegane, în special cele obținute din pește: poate fi adăugată cu ușurință într-un pahar de apă, suc sau smoothie, deoarece are un gust plăcut!

Vitamina D vegană preferată de noi este Vitamina D3 vegană organică de la Vimergy, care este obținută doar din licheni și nu conține aditivi, alcool sau ingrediente ascunse.

Dacă dorești să îți îmbunătățești sănătatea, varianta vegană te va aduce mai aproape de natură și de sinele tău adevărat!

Vă sfătuim să consultați un medic specialist pentru a ști dacă aveți risc de deficit de vitamina D sau de alți nutrienți. Consumați întotdeauna suplimentele în mod responsabil și respectați instrucțiunile de servire recomandate pentru fiecare supliment.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!