...

Algele Dulse – Idei pentru gustări sănătoase și toppinguri versatile

Navighează prin bunătăți

Algele marine Dulse sunt unul dintre organismele cu cea mai rapidă multiplicare din lume și asta spune multe despre beneficiile pe care le poate aduce sănătății tale. Acest superaliment este o specie de alge marine roșii care crește de-a lungul coastelor Pacificului și Atlanticului. Are o aromă savuroasă de bacon afumat și o textură care o face o gustare populară și un ingredient gustos în multe feluri de mâncare. Ce este, de asemenea, grozav: algele marine Dulse sunt o sursă excelentă de minerale, în special iod, magneziu, calciu și fier. De asemenea, sunt pline de toți aminoacizii esențiali, ceea ce le face o sursă importantă de proteine.

 

Informații interesante despre algele marine Dulse

În condiții optime, își pot dubla dimensiunea într-o săptămână, ceea ce le face unul dintre organismele cu cea mai rapidă creștere! Acest lucru asigură culturi durabile bogate într-un timp scurt.

Sunt negative pentru dioxid de carbon, ceea ce înseamnă că absorb mai mult dioxid de carbon decât eliberează. O parte din carbon este păstrată la fiecare patru părți de alge marine cultivate. Aceasta înseamnă că cultivarea lor este de fapt bună pentru natură prin reducerea poluării, în comparație cu atât de multe alte alimente care risipesc resurse.

Deoarece au un gust și o textură similare cu baconul atunci când sunt afumate sau prăjite, sunt adesea folosite ca o alternativă delicioasă la slănină. Sunt cu siguranță preferate de vegetarieni și oricine dorește să ducă un stil de viață sănătos.

 

Beneficiile pentru sănătate ale algelor marine Dulse

Algele marine Dulse sunt benefice pentru sănătate datorită unei varietăți de nutrienți. Sunt bogate în antioxidanți, care pot proteja organismul de stresul oxidativ și bolile cronice. O sursă excelentă de minerale – în special iod – care sunt esențiale pentru funcționarea și metabolismul tiroidei.

„Iodul din Atlantic Dulse poate fi foarte util pentru stimularea sistemului imunitar. Este, de asemenea, un antiseptic pentru tiroida, lucrând împreună cu zincul pentru a ajuta la oprirea unei infecții virale la nivelul tiroidei, reducând în acest proces tiroidita (inflamația tiroidei).” – Anthony William, Medium medical
dulse flake pura fons 1
Îmbunătățește orice preparat din paste sau tăiței, adăugând gustul umami al algelor marine uscate

Oferind organismului tău fibre și prebiotice, acestea pot îmbunătăți digestia și sănătatea intestinului și te pot menține sătul pentru mai mult timp.

Acestea pot crește nivelul de calciu, magneziu și fier și, prin urmare, susțin sănătatea oaselor și ajută la prevenirea osteoporozei.

Incluzându-le în dieta ta, poți crește aportul de alginat de potasiu, care este capabil să scadă tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

Datorită prezenței vitaminei B6, precum și a substanțelor fitochimice, algele dulse sunt pot să susțină funcția creierului și să prevină îmbătrânirea acestuia.

De asemenea, conțin fier, precum și o serie de oligoelemente utile în prevenirea anemiei și îmbunătățirea circulației.

Dulse te poate ajuta, de asemenea, să scapi de toxine și radiații:  ajută corpul să elimine o mulțime de toxine și radiații, susținând astfel detoxifierea.

Atlantic Dulse ajunge în locuri adânci, ascunse ale tractului digestiv și intestinului, căutând mercur, legându-se de el și nu îi dă drumul până când nu părăsește corpul.” – Anthony William, Medium Medical

Cum să consumi algele Atlantic Dulse

Algele marine Dulse sunt un superaliment excelent, care pot ajuta sănătatea și bunăstarea. Te poți bucura de gustul lor smoky aromat consumându-le proaspete, rumenite sau pur și simplu uscate. De asemenea, le puteți folosi ca topping sau garnitură în supe, salate, tăiței, orez, sushi vegetarian și alte feluri de mâncare. Dacă dorești să le introduci în dieta ta, fă o alegere naturală și sănătoasă, alegând un produs care nu conține aditivi, umpluturi sau zahăr adăugat, cum ar fi fulgii organici Dulse de la Pura Fons

.

✤ Furikake sănătos – Condiment din alge Dulse ✤

Dacă ești în căutarea inspirației, avem o rețetă de dulse furikake sănătos. Furikake este un condiment japonez făcut cu alge marine care adaugă crocant și aromă orezului, tăițeilor, salatelor sau supelor. Îți poți face singur acasă și asta este tot ce ai nevoie:

Ingrediente:

∙1/4 cană de fulgi organici de dulse deshidratați

∙2 linguri de semințe de susan alb

∙2 linguri de semințe de susan negru

∙1 linguriță zahăr de cocos

∙1/4 linguriță sare

∙1/4 linguriță fulgi de ardei iute roșu (opțional)

Cum se prepară?

▻ Într-o tigaie mică, prăjiți semințele de susan la foc mic până devin aurii și parfumate, amestecând des, timp de aproximativ 5 minute. Transferați într-un castron și lăsați să se răcească.

▻ În aceeași tigaie, prăjiți fulgii de dulse fără ulei  la foc mic, până devin crocanți, amestecând des, timp de aproximativ 3 minute. Transferați în castron și lăsați să se răcească puțin.

▻ Într-un mojar sau o râșniță de condimente, zdrobiți ușor semințele de susan și fulgii de dulse împreună. De asemenea, puteți folosi degetele pentru a le fărâmița prin frecare într-un castron.

▻ Adăugați zahărul de cocos, sarea și fulgii de chili și amestecați bine.

▻ Păstrați furikake-ul într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la o lună.

Puteți presăra furikake peste orez, tăiței, salate, supe sau orice alte preparate care au nevoie de un plus de aromă și textură.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!