fbpx ...

Top 7 plante și ciuperci adaptogene pentru echilibrul tău interior

adaptogens supplements pura fons

Navighează prin bunătăți

În lumea de astăzi, stresul este o problemă serioasă care are un impact negativ asupra fericirii și sănătății noastre. Dar ce ar fi dacă ar exista o abordare sănătoasă și naturală pentru a face față stresului? Din fericire, există! Răspunsul poate fi găsit în adaptogeni – compuși chimici prezenți în unele plante și ciuperci care susțin capacitatea organismului de a face față stresului, anxietății și epuizării. În plus, ele îți pot îmbunătăți imunitatea, claritatea mentală și nivelul de energie.

Ce beneficii pentru sănătate aduc adaptogenii?

Adaptogenii sunt plante și ciuperci comestibile care pot fi consumate ca atare sau – într-o formă mai concentrată – sub formă de suplimente. Cel mai important beneficiu pentru sănătatea noastră este că aceștia gestionează atât stresul fizic, cât și cel emoțional prin restabilirea echilibrului organismului. Sunt capabili să vizeze surse specifice de stres din organism, astfel încât pot acționa prin reducerea nivelului de cortizol atunci când ești foarte stresat și prin creșterea nivelului de cortizol în caz de epuizare.

Adaptogenii susțin capacitatea organismului de a face față stresului, anxietății și epuizării și îmbunătățesc imunitatea, claritatea mentală și nivelul de energie.

Care sunt cei mai eficienți adaptogeni?

Am găsit cei mai puternici și disponibili adaptogeni care te vor ajuta să îți îmbunătățeşti starea de bine.

Aceste ciuperci și plante au o lungă istorie de utilizare tradițională și studii științifice care dovedesc beneficiile lor.

adaptogens supplements pura fons 1
Amplifică efectele de calmare a stresului ale ceaiului adăugând suplimente adaptogene lichide sau pulbere

1- Schisandra

Schisandra este un fruct folosit ca adaptogen – ajută organismul să facă față stresului, anxietății și oboselii. Poate proteja creierul de boala Alzheimer și Parkinson, poate îmbunătăți funcția ficatului și poate ameliora simptomele menopauzei.

Acest mic fruct roșu poate fi consumat crud, dar gustul astringent nu este chiar pe placul oricui. Dacă doreşti să-l introduci în dieta ta, îți recomandăm extractul lichid de Schisandra de la Nature’s Answer, care poate fi adăugat în apă, sucuri sau ceai.

2- Gotu Kola

Gotu Kola, cunoscută și sub numele de Brahmi, este o plantă adaptogenă care ajută la gestionarea stresului și echilibrul interior. Îmbunătățește claritatea mentală, memoria, concentrarea și starea de spirit, susține sistemul imunitar, luptă împotriva inflamației, promovează sănătatea pielii și a părului și reglează hormonii, ameliorând simptomele menopauzei. Poate fi consumat sub diferite forme.

Dacă doreşti să explorezi beneficiile sale, îți recomandăm suplimentul lichid de Gotu Kola de la Nature’s Answer, extras prin tehnici delicate.

3- Coama leului

Coama leului este o ciupercă adaptogenă care ajută la gestionarea stresului și la echilibru interior. Îmbunătățește funcția cognitivă, întărește sistemul imunitar, protejează împotriva demenței, bolilor Alzheimer și Parkinson și susține funcția hepatică. Poate fi consumat sub diferite forme, cum ar fi pulbere, pastile, suc sau extract și poate susține bunăstarea generală.

Dacă vrei să te bucuri de beneficiile acestei ciuperci într-o formă concentrată, îți recomandăm suplimentul cu ciuperci Coama Leului de la Nature’s Answers, care nu este doar procesat folosind tehnici delicate, dar conține și un amestec unic patentat Quik-Sorb® de ghimbir, amla și boia de ardei, care sprijină absorbția optimă.

4- Astragalus

Astragalus este o plantă adaptogenă care ajută la gestionarea stresului și ajută echilibrul mental. Protejează organismul de boli precum cancerul și diabetul, întărind sistemul imunitar. Scade tensiunea arterială, îmbunătățește funcția inimii, susține funcția ficatului și îmbunătățește claritatea mentală, starea de spirit și memoria. Astragalus este disponibil sub diferite forme, cum ar fi pulbere, pastile, suc sau extract.

Poți crește forța vitală a corpului și energia protectoare cu extractul de Astragalus Nature’s Answer.

5- Rhodiola

Rhodiola (Rhodiola rosea) este o plantă adaptogenă care ajută la gestionarea stresului și care aduce echilibru prin stimularea regiunilor creierului responsabile de reglarea dispoziției. Reduce simptomele depresiei prin creșterea nivelului de neurotransmițători, atenuează oboseala și îmbunătățește calitatea vieții prin creșterea rezistenței la stres. Rhodiola acționează și ca un agent antioxidant și antiinflamator, protejând celulele și reglând bătăile inimii.

Îl poți încerca singur sau într-o combinație puternică cu opt vitamine B și fructe de păducel organice în Adapto B-Complex de la Vimergy.

6- Ashwagandha

Ashwagandha este o rădăcină cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este folosită în medicina tradițională ayurvedică de mii de ani și este clasificată ca plantă rasayana. Este folosită pentru a atenua stresul, anxietatea, oboseala și pentru a îmbunătăți somnul. Studiile arată că are compuși bioactivi precum alcaloizi, lactone steroidiene și flavonoide.

Calitățile sale ayurvedice o fac o băutură relaxantă, așa că este adesea consumată sub formă de ceai. Extractul lichid concentrat poate fi adăugat la băuturi și alimente pentru beneficii suplimentare.

Descoperiți mai multe despre beneficiile acestei rădăcini în articolul nostru despre ashwagandha.

7- Reishi

Este o ciupercă adaptogenă cu o istorie lungă în medicina tradițională asiatică, populară pentru beneficiile pe care le aduce sistemului imunitar și pentru sprijinirea tratamentului cancerului. Crește sub diferite forme și culori, inclusiv maro-roșcat, și este adesea reprezentată în arta chineză. Poate ajuta în anxietate, atacuri de panică, sănătate cardiovasculară și insomnie. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii.

Este adesea folosită ca înlocuitor al cafelei. Avem pentru tine câteva rețete încântătoare de băuturi calde cu reishi!

Extractul de reishi pudră poate fi adăugat și la smoothie-uri, supe, ciorbe și sosuri. Dacă ești în căutare de inspirație cu privire la modul de utilizare, consultă rețetele noastre savuroase cu reishi.

Răspunsurile la adaptogeni pot varia de la persoană la persoană, așa că este esențial să discutați despre utilizarea lor cu un medic sau specialist dacă iei în considerare consumul de adaptogeni sau orice alte suplimente.

Dacă îți place, împărtășește cu alții!