...

Upgradează-ți rețetele cu pulberi organice

organic powder recipes

Navighează prin bunătăți

Indiferent dacă vrei afine sălbatice culese pe cei mai curați munți, pitaya exotică sau alge marine din cele mai pure ape, le poți avea pe toate la îndemână gata pentru a fi folosite în rețete uimitoare. Dacă sunteți în căutarea unei modalități convenabile de a vă bucura de unele dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă în forma lor cea mai concentrată, oricând doriți, puteți opta pentru pulberi și fulgi organici. Cauți inspirație? Avem 3 idei despre cum poți folosi alimente sub formă de pudră în bucătărie.

 

De ce ne plac pulberile și fulgii organici?

Pentru a-și păstra majoritatea beneficiilor, plantele sub formă de pulbere sunt obținute prin uscarea delicată a alimentelor care provin din zone curate, nepoluate. Acest lucru garantează că te poți bucura de aroma, culorile și nutrienții lor naturali într-o formă concentrată.

Nu ocupă prea mult spațiu și pot fi pur și simplu păstrate la temperatura camerei, într-un loc uscat – astfel le poți avea la îndemână pentru o perioadă lungă de timp.

Sunt ușor de folosit, pentru ca ai nevoie doar de o cantitate mică. Se amestecă perfect în aproape orice rețetă, fără a modifica textura compoziției. Datorită concentrației lor, aduc culoare și aromă smoothie-urilor, aluaturilor, sosurilor și multor alte rețete.

Pentru a-și păstra majoritatea beneficiilor, plantele sub formă de pulbere sunt obținute prin uscarea delicată a alimentelor care provin din zone curate, nepoluate. Acest lucru garantează că aroma, culorile și substanțele nutritive naturale rămân într-o formă concentrată.

Am pregătit pentru tine 3 idei de gătit simple, dar surprinzătoare, folosind pulberi și fulgi.

✤ Sushi vegetarian ✤

Dacă nu ești deja un iubitor de sushi, această rețetă te va face cu siguranță să îl iubești! Secretul sushi-ului este varietatea de texturi și arome în fiecare mușcătură. Conține legume proaspete, avocado cremos, orez organic fără gluten și fulgi de dulse, toate învelite în foi de nori savuroase. Cele două tipuri de alge marine scot în evidență aromele umami ale mării într-un preparat 100% vegan!

Ingrediente:

Pentru orez:

∙ 1 cană de orez cu bob scurt (bio și fără gluten)

∙ 1  linguriță zahăr de cocos

∙ 1 linguriță sare

∙ 1 linguriță suc proaspăt de lămâie

Pentru umplutură:

∙ 1 castravete mic, feliat în bețișoare subțiri

∙ 1 morcov mic, feliat în bețișoare subțiri

∙ 1 ardei gras rosu, feliat în batoane subțiri

∙ 1 ceapă verde

∙ 1 avocado, feliat subțire

∙ 1 lingură Fulgi organici de Dulse

∙ 3 foi de nori, pentru împachetare

vegan sushi recipe
Sushi-ul vegan oferă savoare și satisfacție, fără riscurile produselor de origine animală

Cum se prepară?

 

▻ Gătește orezul conform instrucțiunilor, scurge-l dacă este necesar și lasă-l să se răcească. Adaugă zahărul, sarea și sucul de lămâie la orez și amestecă bine. Împarte în 3 părți egale.

▻ Așează o foaie de nori cu fața lucioasă în jos pe un suport de bambus sau pur și simplu pe folie de plastic. Întinde 1 parte din orez cât mai egal pe foaia de nori (cu o lingură umedă sau cu degetele umede)

▻ aliniază orizontal legumele feliate pe centrul orezului. Presară deasupra niște fulgi de dulse.

▻ Rulează ruloul de sushi folosind degetele, asigurându-te că sunt cât de strânse posibil.

▻ Repetă cu celelalte 2 rulouri

▻ Taie la dimensiunea dorită (2-3 cm grosime)

▻ Servește imediat cu sosul preferat și wasabi

✤ Smoothie tropical cu Pitaya roz ✤

Când vine vorba de mâncare, știm cu toții că aspectul contează! Un fel de mâncare atrăgător vizual te poate face să te simți mai mulțumit și mai fericit. Vei adora acest smoothie tropical plin de aromă naturală, culoare și nutrienți din fructe proaspete și pulbere de pitaya:

Ingrediente:

∙ 1 banană mică

∙ 1/2 mango (poate fi înlocuit cu papaya sau ananas)

∙ 1 cană apă (de cocos) sau lapte vegetal

∙ 1 linguriță pudră organică de Pitaya roz

∙ 1 linguriță fulgi de cocos / frunze de mentă / fructe de pădure congelate / felie de ananas / felie de lime pentru decor

pitaya smoothie recipe
Sănătoasă ȘI irezistibilă - pudra de pitaya este ingredientul secret pentru smoothie-uri
Photo Credit: Osha Key de la www.lovetariandiet.com

Cum se prepară?

 

▻ Adăugați toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie până la omogenizare. Adăugați treptat lichidul dorit, până obțineți consistența dorită.

▻ Adăugați gheață dacă doriți și decorați cu toppinguri contrastante

▻ Se servește imediat pentru a evita oxidarea.

✤ Mini-batoane energizante ✤

Dacă ai nevoie de un spor de energie din mers, aceste mini-batoane energizante sunt perfecte pentru o pauză de ceai la serviciu sau ca gustare înainte sau după antrenament. Ele sunt, de asemenea, alegerea ta atunci când poftești ceva dulce, sățios și satisfăcător și te vor ține departe de bunătăți nesănătoase.

Ingrediente:

∙ 100 g fulgi de ovăz

∙ 4-5 curmale fără sâmburi

∙ 3 linguri lapte de cocos, moale

∙ 1 lingură sirop de arțar

∙ 1 linguriță pudră de afine sălbatice

∙ 1 lingură suc proaspăt de lămâie

∙ 100g amestec de nuci măcinate (nuci, caju, alune etc.)

wild blueberries energy bar recipe
Batoanele cu granola de casă îți oferă un plus de energie oriunde ai fi, fără aditivi și substanțe chimice

Cum se prepară?

▻ Preîncălzește cuptorul și rumenește ușor ovăzul timp de 10 minute, amestecându-l de câteva ori. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească.

▻ Adaugă curmalele, laptele de cocos, siropul de arțar și sucul de lămâie într-un robot de bucătărie și amestecă până la omogenizare. Transferă amestecul într-un castron mare.

▻ Macină sau zdrobește nucile și adaugă-le în bolul mare.

▻ Adaugă în bol ovăzul prăjit și pudra de afine sălbatice și amestecă bine, până la omogenizare.

▻ Întinde compoziția uniform pe o tavă, și preseaz-o bine, formând un strat gros de 1-1,5 cm.

▻ Congeleaza-l timp de 30 de minute sau dă-l la frigider peste noapte înainte de a-l tăia în cuburi sau dreptunghiuri. 

Dacă îți place, împărtășește cu alții!