...

Macul Californian: O floare delicată cu beneficii puternice

benefits california poppy pura fons

Navighează prin bunătăți

Macul californian este o floare galben – portocaliu intens originară din America de Nord. Este de fapt chiar floarea oficială a statului California și o plantă ornamentală populară. Dar știai că această floare are și beneficii pentru sănătate? Să aflăm împreună mai multe despre macul de California și ce poate face acesta pentru bunăstarea ta.

 

Ce este macul californian?

Macul californian – cunoscut sub numele latin Eschscholzia californica – este un membru al familiei Papaveraceae. Seamănă cu macul roșu, dar este mai mic și culorile sale diafane variază de la galben deschis la portocaliu. Are un efect ușor sedativ fără să producă dependență și conține diverși alcaloizi, cum ar fi protopina și alocriptopina, care acționează asupra receptorilor GABA din creier. Receptorii GABA sunt implicați în reglarea somnului, relaxării și percepției durerii. Macul de California a fost folosit timp de secole de nativii americani și de coloniștii europeni pentru proprietățile sale calmante și analgezice. În prezent este disponibil ca supliment alimentar sub formă de tinctură, capsule sau ceai.

 

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale macului din California?

Foarte apreciat pentru proprietățile sale de ameliorare a anxietății și a stresului, macul din California este adesea combinat cu alte ierburi calmante, cum ar fi valeriana, mușețelul și roinița, care îi sporesc eficacitatea. Macii din California vă pot oferi un sprijin excelent dacă suferiți de stres, anxietate, insomnie sau durere ușoară.

Iată câteva dintre beneficiile potențiale ale acestei plante:

Foarte apreciat pentru proprietățile sale de ameliorare a anxietății și a stresului, macul din California este adesea combinat cu alte ierburi calmante, cum ar fi valeriana, mușețelul și roinița, care îi sporesc eficacitatea.
benefits california poppy pura fons
Macul de California înflorește primăvara și pe tot parcursul verii, fiind o plantă decorativă minunată pentru grădină
benefits california poppy pura fons
Dacă te simți neliniștit și nu dormi bine, apelează la remedii naturiste

1. Îmbunătățește-ți calitatea somnului

Dacă întâmpini probleme în a adormi sau ai un somn neliniștit, macul din California te poate ajuta să te odihnești mai bine, deoarece îmbunătățește calitatea și durata somnului la persoanele cu insomnie. De asemenea, te poate ajuta să adormi mai repede și să petreci mai mult timp în somn profund, ceea ce te va face să te simți mai odihnit a doua zi. Macul de California crește activitatea receptorului GABA, promovând relaxarea și somnolența. De asemenea, poate reduce nivelul de cortizol, un hormon de stres care poate interfera cu somnul.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum să te odihnești mai bine, aruncă o privire la articolul nostru despre îmbunătățirea somnului.

 

2. Fă față durerii mai ușor

Macul de California poate ajuta, de asemenea, la gestionarea durerilor ușoare până la moderate, cum ar fi durerile de cap, durerile de dinți, durerile musculare și articulare. Are proprietăți analgezice și antiinflamatorii, reducând percepția durerii și a inflamației. De asemenea, acționează ca un relaxant muscular și ameliorează spasmele. Macul din California poate fi deosebit de util pentru cei care nu pot tolera sau nu doresc să utilizeze analgezice convenționale, cum ar fi opioidele și AINS. În general este sigur și nu provoacă dependență.

 

3. Redu nivelul de anxietate

Bunăstarea mentală și echilibrul sunt la fel de importante ca și sănătatea fizică. Când te simți anxios, tensionat sau stresat, macul californian te poate ajuta să te calmezi și să te relaxezi. Are proprietăți care reduc nivelul de stres și anxietate și îmbunătățesc starea de spirit. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei și a tulburării de stres post-traumatic (PTSD). Macul din California poate funcționa prin modularea activității serotoninei și a dopaminei, doi neurotransmițători implicați în reglarea dispoziției. De asemenea, poate echilibra activitatea sistemelor nervoase simpatic și parasimpatic care controlează reacțiile fight-or-flight (”luptă sau fugi”) și rest-or-digest (”odihnește-te sau digeră”).

Dacă dorești să-ți îmbunătățești funcțiile creierului, află mai multe despre Rădăcina profundă a bunăstării tale.

benefits california poppy pura fons
Când programul încărcat aduce mult stres, suplimentele lichide ușor de utilizat sunt cea mai bună opțiune pentru tine

4. Îmbunătățește-ți abilitățile cognitive

Macul de California este o plantă excelentă atât pentru copii, cât și pentru adulți, deoarece intensifică abilitățile cognitive, inclusiv memoria și concentrarea, ceea ce îi poate ajuta pe cei care studiază, susțin examene sau cu programe de lucru încărcate.

Pe lângă toate aceste beneficii, Medium Medical subliniază, de asemenea, că „Macul californian este, de asemenea, cunoscut pentru a ajuta la reducerea febrei mari, a pulsului rapid și a tusei spasmodice. Macul californian conține proprietăți antimicrobiene, ceea ce îl face excelent pentru aplicarea pe tăieturi, răni și afecțiuni ale pielii. Pudra de mac de California poate fi amestecată cu ulei de cocos ca tratament natural pentru eliminarea păduchilor. Ceaiul de mac de California este minunat de băut înainte de culcare pentru a ajuta la pregătirea organismului pentru un somn adânc și odihnitor.”

 

Cum să introduci macul californian în dieta ta

Un simplu ceai înainte de culcare îți poate aduce relaxarea de care ai nevoie pentru o odihnă bună.

Pur și simplu fierbe o cană de apă, apoi adaugă două lingurițe de mac de California uscat și lasă ceaiul să se infuzeze cel puțin 10 minute. Îl poți îndulci cu miere crudă sau sirop de arțar și, dacă dorești, poți adăuga o felie de lămâie.

Dacă ai nevoie de o opțiune mai concentrată, poți încerca extractul pur și puternic de mac de California de la Hawaii Pharm, care poate fi adăugat în ceai, apă sau suc.

Macii californieni sunt flori pe cât de frumoase, pe atât de bune pentru sănătatea ta. Îmbunătățesc calitatea somnului, ameliorează durerea și reduc anxietatea. În general, este considerat un aliment sigur atunci când este utilizat în doze adecvate pentru perioade scurte de timp. Cu toate acestea, trebuie utilizat cu prudență și sub supravegherea unui medic pentru a evita efectele și interacțiunile nedorite. Dacă ești în căutarea unui mod natural și sigur de a-ți îmbunătăți sănătatea, încearcă macul californian. Îl poți cumpăra online sau în magazinele naturiste ca supliment alimentar sau ceai. Utilizează-l în mod responsabil și bucură-te de beneficiile sale!

Dacă îți place, împărtășește cu alții!