Un mic dejun nutritiv dă tonul succesului în fiecare zi. Ritualul tău de dimineață îți armonizează metabolismul, îți crește energia și productivitatea și asigură concentrarea necesară pentru a face față provocărilor zilnice. Știm că dimineața te grăbești adesea, așa că am pregătit câteva idei grozave de mic dejun special pentru tine! Acestea te vor scoate din plictiseala rutinei și te vor ajuta să-ți sporești potențialul în fiecare zi!
Importanța produselor fără gluten
Intoleranța la gluten a fost clasificată doar relativ recent ca o afecțiune medicală. Cu toate acestea, cel puțin 1% din populația globului se confruntă cu această afecțiune. Acesta este motivul pentru care căutăm opțiuni alimentare sănătoase, care sunt bune pentru toată lumea, inclusiv pentru persoanele care au intoleranță la gluten.
Consumul de alimente care conțin gluten dăunează intestinelor, împiedicând organismul să absoarbă mai multe minerale, inclusiv fierul. Prin eliminarea glutenului din dietă, îți poți crește nivelul de energie, puteți avea un control sănătos asupra greutății, poți scăpa de balonare, poți ușura disconfortul articulațiilor, poți reduce frecvența durerilor de cap și te vei simțiți mai puțin deprimat.
Vestea bună este că acum sunt disponibile produse de înaltă calitate fără gluten, care nu compromit nici aroma alimentelor. Cerealele tale de dimineață pot fi înlocuite cu opțiuni rapide și delicioase fără gluten – iată sugestiile noastre:
Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, vitamine și minerale
Ovăzul este o sursă de numeroși nutrienți și beneficii pentru sănătate, inclusiv:
∙ fibre solubile
∙ carbohidrați care stimulează energia
∙ proteine
∙ lipide
∙ vitamine și minerale
Toate acestea pot ajuta la pierderea în greutate; îmbunătățirea sănătății digestive; scăderea nivelului de colesterol, zahăr din sânge și insulină; și o sănătate mai bună a inimii. În comparație cu majoritatea celorlalte cereale, ovăzul pur nu conține gluten.
Datorită gustului subtil, fulgii de ovăz pot fi ușor combinați cu alte ingrediente. În plus, sunt grozavi pentru un mic dejun rapid, deoarece nu necesită nicio pregătire. Îi poți adăuga pur și simplu într-un lapte pe bază de plante la alegere sau chiar în smoothie-uri. Ce zici să le folosești pentru a completa salate de fructe, produse de patiserie sau chiar să-ți faci propriile batoane granola?
Porridge-ul este un mic dejun cald rapid și hrănitor
Un studiu publicat de BBC arată că mesele calde tind să ne mențină săturați mai mult timp. Doar câteva minute în plus și îți transformi ovăzul într-un porridge cald și sățios.
Porridge-ul nu este altceva decât varianta modernă a terciului făcut de bunicii noștri! Pentru a face porridge, sau terci, ovăzul se gătește pur și simplu cu apă sau lapte și un praf de sare. Puteți adăuga toppingurile preferate, cum ar fi:
∙ condimente
∙ semințe
∙ nuci
∙ fructe proaspete sau deshidratate
∙ îndulcitori sănătoși precum mierea crudă sau siropul de arțar
Pentru a face porridge (terci) se pot folosi diferite cereale, cum ar fi hrișcă, quinoa, orez brun, speltă sau amarant.
Cine a spus că terciul e banal și plictisitor? Transformă-ți micul dejun într-o experiență culinară complet nouă cu un porridge organic, fără gluten – adaugă nuci crocante, fructe uscate sau fulgi de nucă de cocos pentru un plus de aromă.
Iar dacă ești în grabă, îți recomandăm Porridge Express de la Lima – gata de servit în doar 3 minute!
Optează pentru înlocuitori de cafea mai sănătoși
Chiar dacă o cană de cafea îți oferă o anumită creștere a energiei pentru o perioadă, din păcate are și dezavantaje – cum ar fi anxietatea, creșterea tensiunii arteriale, dependența și o calitate slabă a somnului. Dacă te confrunți cu oricare dintre acestea, poți încerca să o înlocuiești cu opțiuni mai sănătoase, cum ar fi ceaiul din plante, cicoarea sau pulberi de ciuperci.
De asemenea, îți recomandăm Yannoh – o băutură delicioasă preparată din cereale prăjite (orz și secară), cicoare și ghinde.
Yannoh este 100% organic, fără gluten și prăjit la o temperatură scăzută, deci are un gust foarte delicat. Oferă energie fără anxietate sau probleme legate de somn și este o sursă bună de fibre, făcându-l înlocuitorul perfect pentru cafea.
Alimentele fără gluten pot avea și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli cronice, promovarea pierderii în greutate, precum și creșterea energiei și a imunității. Aceste beneficii depind însă de calitatea și varietatea alimentelor fără gluten consumate, motiv pentru care noi recomandăm doar cele mai curate si pure produse.